Imbirowa żółta papryka i brokuły
Przepis na imbirową żółtą paprykę i brokuły można przygotować w około 15 minut. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 3 g białka i 6 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 41 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką różyczki brokułów, wodę, korzeń imbiru i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Gingered Yellow Pepper 'n' Broccoli, Brokuły z żółtą papryką i Imbirowy stek z papryki.
Instrukcje
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz brokuły z wodą. Przykryj i wstaw do mikrofalówki na wysoką moc przez 3 minuty. W międzyczasie na dużej patelni podsmaż żółtą paprykę na maśle przez 3-4 minuty lub do miękkości.
Wymieszaj brokuły; w kuchence mikrofalowej 1 minutę dłużej lub do miękkości.
Do żółtej papryki dodać imbir, skórkę pomarańczową, sól i pieprz.
Odcedź brokuły; dodać do mieszanki pieprzowej i wymieszać.