Imbir Pomarańczowy Brukselka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj brukselkę imbirowo-pomarańczową. Za 89 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański przepis ma 157 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, żurawinę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 79%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona brukselka z soją pomarańczową i imbirową, Halibut imbirowy z brukselką, oraz Brukselka z grzybami i imbirem.
Instrukcje
Rozdrobnij brukselkę w robocie kuchennym.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj rozdrobnione brukselki w gorącym oleju, aż lekko zmiękną, około 5 minut. Zmniejsz ogień do niskiego; gotuj i mieszaj orzechy pekan z brukselką, aż orzechy pekan będą pachnące i opiekane, około 2 minut.
Wymieszaj sok pomarańczowy z mieszanką brukselki; dodać żurawinę i imbir. Dusić mieszaninę, aż sok w większości odparuje, około 5 minut.