Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 820 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli 5,22 zł za porcję spada w budżecie, imbir i kokos Crusted Jumbo krewetki mogą być ogromne bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać kokos, liście kolendry, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Macadamia Crusted Shrimp with Coconut Chutney, Kokos-Macadamia Crusted Shrimp - Nasze Najlepsze Ukąszenia, oraz Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W głębokiej frytkownicy lub garnku z ciężkim dnem podgrzej tyle oleju z orzeszków ziemnych, aby dojść do połowy boków garnka, do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
W dużym i płytkim naczyniu ubij razem mleko kokosowe, jajko, starty imbir i mąkę, tworząc gęste ciasto. Do drugiego płytkiego naczynia dodać rozdrobniony kokos. Krewetki zanurzamy w cieście, a następnie dokładnie zwijamy w wióry kokosowe. Upuść je, w partiach, do oleju z orzeszków ziemnych i smażyć, aż ich zewnętrzne są złociste i chrupiące, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Kokos
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Posypka W Kształcie Serca
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Przenieść je z frytkownicy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i natychmiast doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Krewetki przełożyć na półmisek i posypać kolendrą i sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Podawać z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1
W małym rondlu na średnim ogniu, ogrzać chutney z mango na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z Mango
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać, aby połączyć. Wymieszać skórkę, sok z limonki, cukier, cayenne, imbir i sól. Kontynuuj gotowanie, aż składniki są w pełni włączone, a sos się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodać posiekaną kolendrę i wyjąć rondel z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Przenieść sos do miski i służyć z imbirem i kokosem Crusted Jumbo krewetki.