Imam bayildi with BBQ lamb & tzatziki
Imam bayildi with BBQ lamb & tzatziki might be just the Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 735 kalorii, 91g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, pomidory, cynamon, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 80 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 98% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Engin ' s Imam Bayildi, Ksiądz Zemdlał (Imam Bayildi), oraz Bezmięsny poniedziałek: zapiekanka z tureckiego bakłażana z pomidorami (Imam Bayildi).
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Bakłażany rozetrzeć wzdłuż o połowę i głęboko uformować miąższ, posmarować dobrą warstwą oliwy z oliwek i położyć na blasze do pieczenia. Piecz przez 20 minut lub aż miąższ będzie wystarczająco miękki, aby wyjąć.
Cebulę podsmażyć na odrobinie oleju do miękkości, dodać czosnek i cynamon i smażyć przez 1 min. Gdy bakłażany będą wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, wyjmij środek. Z grubsza posiekaj miąższ i dodaj go do cebuli. Pomidory pokroić na połowę, posiekać nasiona i sok na sito ustawione nad miską, a następnie posiekać miąższ.
Dodaj pokrojone pomidory na patelnię i gotuj wszystko przez 10 minut, aż będzie ładne i miękkie.
Dodaj trochę więcej oleju, jeśli potrzebujesz. Wymieszać natkę pietruszki, pozostawiając trochę do rozsypania na końcu.
Połówki bakłażana układamy w naczyniu do pieczenia i dzielimy pomiędzy Nie mieszankę pomidorową.
Zalać sokiem z pomidorów, skropić oliwą z oliwek i piec przez 30 minut, aż bakłażany się zapadną.
W międzyczasie wymieszać składniki tzatziki razem i umieścić w małej misce do serwowania.
Jagnięcinę doprawić solą, czarnym pieprzem i szczyptą papryki. Grilluj, grilluj lub grilluj przez 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż tłuszcz będzie ładnie rumiany, następnie włóż do naczynia i wyciśnij połówki cytryny. Bakłażany rozsypać natką pietruszki, następnie podawać z jagnięciną i tzatzikami.