Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca)

Ikan Panggang / Ikan Bakar (Grillowana ryba z liśćmi bananowca) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 695 kalorii, 50g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Rasa Malaysia ma 2 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz belacan, Chilli, limonka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne), oraz Kari Kepalan Ikan Bersama Belimbing Buluh (Fish Head Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grillowany Sambal rybny: przygotuj sambal, mieląc chili, szalotki, belacan i trawę cytrynową w robocie kuchennym. Upewnij się, że pasta sambal jest dobrze wymieszana i gładka.
Rozgrzać wok i Tumis (Stir-fry) pastę sambal do aromatycznego lub gdy olej oddziela się od pasty sambal.
Dodać przyprawy: sól, cukier, sos rybny i zrobić szybkie zamieszanie, danie i odstawić.Sambal Belacan i pokrojone przyprawy szalotki: namoczyć miąższ tamaryndowca wodą przez 15 minut i wycisnąć sok. W moździerzu i tłuczku lub robota kuchennego, Funt / blend the red chilies, birds eye chilies, i tosty belacan.
Połóż kilka arkuszy liści bananowca i posmaruj powierzchnię liści bananowca olejem.
Filet rybny ułożyć na wierzchu liści bananowca i dodać około 2 3 łyżki sambal na wierzchu ryby.
Rozłóż sambal równomiernie.
Umieść rybę na grillu (górny stojak z pośrednim ogrzewaniem) i przykryj grill. Odczekaj około 8 minut (w zależności od ciepła) i odwróć rybę na drugą stronę.
Dodaj 2 3 więcej łyżek Sambal po drugiej stronie ryby. Gotować przez kolejne 8 minut lub aż ryba jest gotowana.
Przenieś rybę i liście bananowe do dolnego stojaka i grilluj przez kilka minut na bezpośrednim ogniu lub gdy poczujesz słodki aromat spalonych liści bananowych.
Przelać i podawać natychmiast z Sambal belacan i pokrojoną przyprawą szalotki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.