Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca)

Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca)
Ikan Panggang / Ikan Bakar (Grillowana ryba z liśćmi bananowca) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 695 kalorii, 50g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Rasa Malaysia ma 2 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz belacan, Chilli, limonka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne), oraz Kari Kepalan Ikan Bersama Belimbing Buluh (Fish Head Curry) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grillowany Sambal rybny: przygotuj sambal, mieląc chili, szalotki, belacan i trawę cytrynową w robocie kuchennym. Upewnij się, że pasta sambal jest dobrze wymieszana i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
BelacanBelacan
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Rozgrzać wok i Tumis (Stir-fry) pastę sambal do aromatycznego lub gdy olej oddziela się od pasty sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać przyprawy: sól, cukier, sos rybny i zrobić szybkie zamieszanie, danie i odstawić.Sambal Belacan i pokrojone przyprawy szalotki: namoczyć miąższ tamaryndowca wodą przez 15 minut i wycisnąć sok. W moździerzu i tłuczku lub robota kuchennego, Funt / blend the red chilies, birds eye chilies, i tosty belacan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos RybnySos Rybny
Goya SazonGoya Sazon
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
BelacanBelacan
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Połóż kilka arkuszy liści bananowca i posmaruj powierzchnię liści bananowca olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2
Filet rybny ułożyć na wierzchu liści bananowca i dodać około 2 3 łyżki sambal na wierzchu ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Rozłóż sambal równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
4
Umieść rybę na grillu (górny stojak z pośrednim ogrzewaniem) i przykryj grill. Odczekaj około 8 minut (w zależności od ciepła) i odwróć rybę na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Dodaj 2 3 więcej łyżek Sambal po drugiej stronie ryby. Gotować przez kolejne 8 minut lub aż ryba jest gotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Przenieś rybę i liście bananowe do dolnego stojaka i grilluj przez kilka minut na bezpośrednim ogniu lub gdy poczujesz słodki aromat spalonych liści bananowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Przelać i podawać natychmiast z Sambal belacan i pokrojoną przyprawą szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
BelacanBelacan

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia38
Magazyn