Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca)
Ikan Panggang / Ikan Bakar (Grillowana ryba z liśćmi bananowca) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 695 kalorii, 50g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Rasa Malaysia ma 2 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz belacan, Chilli, limonka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ikan Bakar (Ryba Z Grilla), Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne), oraz Kari Kepalan Ikan Bersama Belimbing Buluh (Fish Head Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grillowany Sambal rybny: przygotuj sambal, mieląc chili, szalotki, belacan i trawę cytrynową w robocie kuchennym. Upewnij się, że pasta sambal jest dobrze wymieszana i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Belacan
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzać wok i Tumis (Stir-fry) pastę sambal do aromatycznego lub gdy olej oddziela się od pasty sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać przyprawy: sól, cukier, sos rybny i zrobić szybkie zamieszanie, danie i odstawić.Sambal Belacan i pokrojone przyprawy szalotki: namoczyć miąższ tamaryndowca wodą przez 15 minut i wycisnąć sok. W moździerzu i tłuczku lub robota kuchennego, Funt / blend the red chilies, birds eye chilies, i tosty belacan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Belacan
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1
Połóż kilka arkuszy liści bananowca i posmaruj powierzchnię liści bananowca olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Filet rybny ułożyć na wierzchu liści bananowca i dodać około 2 3 łyżki sambal na wierzchu ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Rozłóż sambal równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Umieść rybę na grillu (górny stojak z pośrednim ogrzewaniem) i przykryj grill. Odczekaj około 8 minut (w zależności od ciepła) i odwróć rybę na drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Dodaj 2 3 więcej łyżek Sambal po drugiej stronie ryby. Gotować przez kolejne 8 minut lub aż ryba jest gotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Przenieś rybę i liście bananowe do dolnego stojaka i grilluj przez kilka minut na bezpośrednim ogniu lub gdy poczujesz słodki aromat spalonych liści bananowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
Przelać i podawać natychmiast z Sambal belacan i pokrojoną przyprawą szalotki.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.