Idealnie Grillowany Radicchio
Idealnie Grillowany Radicchio wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.78 za porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Sprawdza się jako danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka octu balsamicznego, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Idealnie Grillowany Radicchio, Idealnie grillowana kukurydza na kolbie, oraz Idealnie Grillowana Polędwiczka Wieprzowa.
Instrukcje
Cut radicchio w ćwiartkach wzdłuż, mając pewność, aby zachować niektóre łodygi dołączone do każdej ćwiartce. Odciąć wszelkie ciemne kawałki łodygi. Zanurz ćwiartki radicchio w lodowatej wodzie na 1 godzinę, aby usunąć trochę goryczy. Umieść talerz na górze radicchio, aby utrzymać je pod wodą.
W średniej misce, połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem mozzarelli.
Przygotuj gorący ogień w grillu lub podgrzej żeliwną patelnię grillową na średnim ogniu.
Odcedzić radicchio i umieścić je na ręcznikach papierowych, aby wchłonąć pozostałą wodę. Otwórz liście i łyżkę mieszaniny oliwy z oliwek wewnątrz.
Ułożyć ćwiartki na blasze do pieczenia i zalać pozostałą mieszaniną marynaty. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Grill radicchio aż zbrązowieje Na zewnątrz, ale nadal surowe w środku, 3 do 5 minut, obracając od czasu do czasu. Uważaj, ponieważ mieszanina oleju może się spalić.
Kiedy radicchio zaczyna brązowieć, wyciągnij z grilla, otwórz część każdej porcji i umieść w środku plasterek mozzarelli.
Umieść ćwiartki z powrotem na patelni i umieść patelnię bezpośrednio na grillu na 5 minut, aby stopić ser.
Skropić resztki sosu na wierzch grillowanego radicchio i podawać na ciepło.
Jeśli Robienie radicchio z wyprzedzeniem: przed imprezą, mają radicchio osuszone i marynowane w vinaigrette w lodówce.