Idealne kotlety wieprzowe mamy

Idealne kotlety wieprzowe mamy
Idealne kotlety wieprzowe mamy wymagają mniej więcej 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2413 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz kotlety wieprzowe, sól, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Spróbuj Najlepsze kotlety wieprzowe mamy, Mom ' s Best Ever ananas / Schab kotlety, oraz Kotlety schabowe mama ' s Crock Pot zupa pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć kminek, pieprz, i kolendra w ciężkiej patelni średniej. Wymieszać na średnim ogniu, aż pachnące i tosty, o 8 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Drobno zmielić opiekane przyprawy w blenderze, młynku do przypraw lub za pomocą moździerza i tłuczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wymieszać z cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Przygotować patelnię i wieprzowinę: 
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podgrzać dużą żeliwną patelnię do średnio wysokiej lub wysokiej temperatury (wystarczająco gorący, aby ugotować mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Jeśli używasz kotletów z kością, zdobądź tłuszcz otaczający kotlety kilkoma pionowymi cięciami, aby zapobiec wyboczeniu kotletów podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
8
Na każdy kotlet schabowy posypać szczyptą suchych przypraw (około 1/8 łyżeczki lub trochę więcej). Używając palców, wcierać przyprawy do mięsa. Obrócić kotlety wieprzowe i powtórzyć po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
9
Dodaj kotlety do patelni: gdy patelnia jest gorąca, dodaj łyżeczkę oleju lub tłuszczu do patelni i pokryj dno patelni. Tuż przed umieścić kotlety wieprzowe na patelni posypać każdą stronę odrobiną soli, lub można solić kotlety na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Umieść kotlety wieprzowe z najgrubszymi, kostnymi częściami w kierunku środka patelni, gdzie uzyskują najwięcej ciepła. Upewnij się, że kotlety nie tłoczą się zbytnio.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Być może trzeba je gotować partiami. Powinna być przestrzeń między kotletami na patelni lub mięso będzie parować i nie sear prawidłowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Podsmaż kotlety z obu stron: podsmaż kotlety schabowe, po około 2 minutach z każdej strony. Obserwuj uważnie, jak tylko kotlety są rumiane, odwróć je. Jak tylko przerzucisz kotlety wieprzowe, jeśli używasz żeliwnej patelni, możesz wyłączyć ciepło. Żeliwo bardzo dobrze trzyma ciepło, a na patelni będzie wystarczająco dużo ciepła, aby zakończyć gotowanie mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Przykryj patelnię, jeśli pracujesz z grubymi kotletami, aby zakończyć gotowanie: jeśli masz kotlety, które są dużo grubsze niż 3/4 cala (wiele sprzedawanych jest o grubości 1 1/2 cala), możesz umieścić pokrywę na patelni i pozwolić kotletom wieprzowym zakończyć gotowanie przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Jeśli używasz żeliwnej patelni i wyłączyłeś ciepło, powinno być wystarczająco dużo ciepła, jeśli przykryjesz patelnię, aby zakończyć gotowanie grubszego kotleta. Jeśli nie, włącz ciepło do niskiego poziomu i przykryj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Najprostszym sposobem, aby powiedzieć, kiedy kotlety schabowe są zrobione jest nacisnąć na nich opuszkiem palca. Jeśli są twarde w dotyku, są gotowe. (Patrz test dotykowy.) Jeśli poczekasz, aż zobaczysz, że sok wycieka z górnej części kotleta, to na pewno jest zrobione. Można również sprawdzić temperaturę wewnętrzną wieprzowiny z termometrem cyfrowym; gdy wieprzowina rejestruje 63° w środku, to gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn