Idealne Ciasto Z Kremem Czekoladowym
Idealne ciasto czekoladowe krem może być tylko deser szukasz. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz żółtka jaj, wstępnie obgotowane 9-calowy pie shell, skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1288 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Idealne babeczki czekoladowe z miętowym lukrem twarogowym, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną.
Instrukcje
W średniej wielkości rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól, następnie ubić mleko i żółtka.
Umieść mieszaninę na średnim ogniu, stale ubijając i skrobając boki patelni, aż mieszanina zacznie bąbelkować i zagęścić.
Dodać masło 1 łyżka na raz. Po wymieszaniu całego masła dodaj ekstrakt z wanilii i czekolady (jeśli używasz).
Dodaj czekoladę trochę na raz, dając każdemu dodatkowi czekolady szansę stopienia się do nadzienia przed dodaniem kolejnych. Utrzymuj mieszaninę na ogniu, aż czekolada zostanie gładko stopiona i krem zgęstnieje.
Wlać nadzienie czekoladowe do skorupki ciasta. Przykryj ciasto folią i umieść w lodówce, aby ostygło przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Gdy ciasto będzie gotowe do podania, wyjmij ciasto z lodówki i zdejmij folię.Śmietanę ubić i osłodzić cukrem pudrem. Wymieszać wanilią.
Na wierzch rozprowadzić lub ubić bitą śmietanę.