Idealne Ciasto Do Pizzy Z Parmezanem
Idealne ciasto na pizzę parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 26g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Idealne Ciasto Na Pizzę, Niedzielna Lekcja Gotowania: Idealne Ciasto Na Pizzę, oraz Idealne Ciasto Na Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 4 szklanki mąki, parmezan, drożdże i sól w dużej misce.
Dodać wodę i olej; mieszać, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni 5 min. lub aż będzie gładka i elastyczna, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Ciasto pokroić na 4 kawałki. (Każdy kawałek wystarcza na 12-calową pizzę.) Spryskać każdy kawałek sprayem do gotowania. W przypadku natychmiastowego użycia, luźno przykryć żądaną liczbę kawałków ciasta folią; odstawić na 15 minut.
Umieść każdy pozostały kawałek ciasta w oddzielnej, zamykanej plastikowej torbie z zamrażarką, która została spryskana sprayem do gotowania. Zamknąć worki; przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 3 miesięcy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.