Icy Lemon-Mint Parfaits
Icy Lemon-Mint Parfaits to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ciężką śmietanę do bicia, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 58%. Spróbuj Czekoladowo-Miętowe Parfaity, Leprechaun Mint Chip Ice Cream Parfaits, oraz No Bake Mocha Miętowy Sernik Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki liści mięty, 1 1/4 szklanki wody i cukru w średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiej; gotować 5 minut bez gotowania na wolnym ogniu.
Wlać przez drobny sitko do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali. Schłodzić do temperatury pokojowej; wymieszać z sokiem z cytryny. Przykryć i zamrozić do uzyskania jędrności, od czasu do czasu mieszając, przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, cukier i miętę w średniej misce, aż uformują się szczyty. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Rewhisk zagęścić przed użyciem.)
Za pomocą widelca, zeskrobać granité do postaci kryształów.
Umieść 4 plastry jagód w każdym z 6 szklanek. Top z 1 obfite łyżka śmietany, następnie 4 plastry jagód. Łyżka 1/4 szklanki granité over. Powtarzaj nakładanie warstw plastrami jagód, kremem bitym i granité.
Udekoruj każdy plastrem jagody i liściem mięty.