Hyderabadi Nargisi Kofta
Hyderabadi Nargisi Koftan to danie główne, które serwuje 8. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis ma 327 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Za 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 7 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 40 minut. Jeśli masz pod ręką mielony kminek, pastę imbirowo-czosnkową, mieloną kolendrę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to lauki kofta, jak zrobić lauki Kofta | lauki Kofta curry, malai kofta, jak zrobić malai kofta, oraz kapusta kofta, jak zrobić kapustę kofta.
Instrukcje
Połącz jagnięcinę, wodę, laskę cynamonu, kurkumę i sól na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj, rozbijając jagnięcinę na małe kawałki, aż mięso przestanie być różowe, a płyn wyparuje, około 20 minut. Odłóż na bok, aż ostygnie; wyjmij i wyrzuć laskę cynamonu.
Ugotowaną jagnięcinę, cebulę, ubite jajko, mąkę z ciecierzycy, pastę imbirowo-czosnkową, zieloną paprykę chile, kolendrę, garam masala, kminek i mieloną czerwoną paprykę wymieszać w dużej misce, aż równomiernie się wymieszają. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Umieść jajka w rondlu w jednej warstwie i napełnij wodą, aby przykryć jajka o 1 cal. Przykryj rondel i zagotuj wodę na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, zdejmij z ognia i pozostaw jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Wylej gorącą wodę, a następnie ostudź jajka pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Obierz raz na zimno.
Podziel mieszankę jagnięcą na 8 równych porcji. Weź jedną porcję mięsa i spłaszcz mięso w dłoni jak kotlet. Umieść jajko na twardo na środku i mocno owiń wokół niego mięso. Zawiąż kawałek sznurka bezpiecznego dla żywności wokół owiniętego jajka. Powtórz z resztą jajek i mięsa. Jajka ponownie wstaw do lodówki na noc lub 8 godzin.
Rozgrzej olej we frytownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C). Smaż każdą Koftę na gorącym oleju, aż będzie lekko chrupiąca na zewnątrz, 10 do 15 minut.
Wytnij i usuń sznurek. Przekrój koftas na pół i posyp chaat masala i kolendrą.
Podawać z kawałkami limonki z boku.