Hurry Curry Kalafior
Hurry Curry kalafior jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Mieszanka wody, kalafior, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 168 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwone curry w pośpiechu, Curry W Pośpiechu, oraz Curry w pośpiechu.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w ciężkiej patelni na średnim ogniu. Rozgnieść kminek z nasion kolendry i dodać do patelni.
Dodaj curry, imbir i czosnek na patelnię. Gotować te przyprawy, mieszając, aż kolory oleju i przyprawy są pachnące.
Dodać różyczki kalafiora na patelni i wrzucić do herbu.
W pokrywanym plastikowym pojemniku połącz wodę, ocet ryżowy, ocet cydr, cukier i sól do marynowania. Wstrząsnąć, aby połączyć.
Gdy kalafior będzie lekko miękki, dodaj go do szklanego słoika.
Zalać kalafior płynem do wytrawiania, napełniając do góry słoika. Ostudzić, schłodzić i przechowywać ogórki przez 1 tydzień, aby umożliwić dokładne rozwinięcie smaków.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.