Hung ' s Clay Pot Rice
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ryżu glinianego garnka Hunga. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 382 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś tłusty boczek, olej roślinny, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Garnek Gliniany Ryż Z Kurczakiem, Chiński Garnek Z Gliny Ryż, oraz Gliniany garnek krewetki z brązowym ryżem.
Instrukcje
W misce przykryj ryż wodą i pozwól namoczyć, aż ziarna staną się białe, około 1 godziny.
W innej misce, wrzucić grzyby i szalotki z 1 łyżką sosu sojowego i doprawić solą i pieprzem; niech marynować przez 10 minut.
W małej, emaliowanej żeliwnej zapiekance, glinianym garnku lub średnim rondlu, gotuj boczek na umiarkowanym ogniu, aż tłuszcz zostanie wytopiony, a boczek będzie chrupiący, około 5 minut.
Dodać czosnek i imbir i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj namoczony ryż i wymieszaj, aby pokryć tłuszcz.
Dodaj orzechy miłorzębu, marynowane grzyby i szalotki, wodę i pozostałą 1 łyżeczkę sosu sojowego. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Skropić olej wokół krawędzi garnka tak, że spływa po wnętrzach.
Przykryj garnek i gotuj ryż na małym ogniu, aż stanie się miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 10 minut. Podnieść ogień do wysokiej i gotować ryż, pod przykryciem, aż skwierczy i powstanie skorupa na dnie, o 5 protokół.
Wyjąć garnek z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Ryż napełnij widelcem i podawaj.