Hummus-Dip Bakłażanowy
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Hummus-bakłażan Dip może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Super Bowl. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, ciecierzyca, bakłażan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to 5-Składnikowy Dip Z Pieczonego Hummusu Z Kurczaka Buffalo, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Dip SMOBY Bakłażan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Rozłóż bakłażana na blasze wyłożonej pergaminem i skropić oliwą z oliwek. Pieczeń do miękkości, o 20 protokół.
Dodać czosnek do robota kuchennego i wirować do mielenia.
Dodać bakłażan i ciecierzycę i proces, aż będzie gładka.
Dodaj oliwę w stałym strumieniu z ostrzem, dodając więcej w razie potrzeby, aż do uzyskania gładkiej konsystencji zanurzenia.
Do miski wlać hummus i wymieszać z papryką i cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.