Huevos Rancheros
Huevos Rancheros może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 17g białka, oraz 31 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka ząbków czosnku, kolendra plus dodatkowe, tortille kukurydziane i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°. Ułóż 4 płyty żaroodporne na stojaku piekarnika, aby się ogrzać.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Stos 2 tortille w patelni i gotować 30 sekund, a następnie odwrócić stos z szczypcami i gotować 30 sekund więcej. Podczas gdy druga tortilla gotuje na dole, włącz górną tortillę szczypcami, utrzymując tortille ułożone w stos. Odwróć ponownie stos i gotuj w ten sam sposób, obracając górną tortillę i ponownie przerzucając stos, aby obie tortille były zmiękczone, a obie strony lekko nadmuchały, a następnie spuść powietrze (nie pozwól, aby stały się rumiane lub chrupiące). Tortille owiń luźno w folię i utrzymuj ciepło w piekarniku. Pozostałe tortille smażyć w ten sam sposób, dodając 1 łyżkę oleju na patelnię dla każdej partii. (Nie czyścić patelni.)
Przecier pomidory z sokiem, cebulą, kolendrą, chipotle, czosnkiem i solą w blenderze, aż będą bardzo gładkie. Ostrożnie dodać mieszaninę do gorącej patelni (może rozprysk) i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż salsa jest lekko zagęszczony, o 10 protokół.
Podgrzać 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy ciężki nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie crack 4 jajka na patelni i gotować 3 do 4 minut na cieknące żółtka, lub do pożądanej doneness.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć, a pozostałe 4 jajka ugotować w pozostałej łyżce oleju w ten sam sposób. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Łyżka 1/4 szklanki salsy na każdym talerzu i góry z 2 tortille, lekko nakładając je.
Przenieść 2 jajka do tortilli na każdym talerzu i góry z niektórych pozostałych salsy.
Jeśli obawiasz się Salmonelli, możesz w pełni ugotować żółtka.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.