Huevos Rancheros

Huevos Rancheros
Huevos Rancheros może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1144 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz kolendrę, ancho chile, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ogrzać około 3 cale oleju z orzeszków ziemnych, w garnku o dużym dnie do 375 stopni F. rozgrzej brojlery. Smaż tortille przez 30 do 40 sekund, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjąć łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć. Tortille zanurz w salsie Roja, gdy jest jeszcze gorąca, za pomocą szczypiec, a następnie przenieś na talerze do serwowania. Na wierzch każdej tortilli nałożyć dobrą łyżkę rozgrzanej fasoli, a następnie ułożyć nasłonecznione jajko sadzone na wierzch fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola RefriedFasola Refried
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Dekoruj pokruszonym queso fresco, salsą Roja, kolendrą, smażonym chorizo i limonkowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
Klin WapiennyKlin Wapienny
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
4
Tear wszystkie chiles na duże kawałki i tosty je w dużej suchej patelni na średnim ogniu, aż zmienią kolor nieco, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj przyprawy i kontynuuj toast przez 2 do 3 minut, aż wszystko będzie pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
6
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać około 1 filiżankę gorącej wody, aby po prostu pokrycie chiles. Podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
8
Pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojoną cebulę i całe ząbki czosnku układamy na tacy do pieczenia, równomiernie rozkładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Skropić dużą ilością oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem oraz posypać gałązkami kolendry. Broil aż wszystko jest ładnie zwęglone, około 10 minut (chcesz dużo głębokiego, bogatego koloru, więc nie bój się, jeśli niektóre krawędzie stają się całkiem czarne).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
10
Dodaj mieszaninę chile do blendera i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Usuń mieszankę pomidorowo-cebulową z patelni i ostrożnie dodaj ją do blendera (będzie gorąca). Zmiksować na gładką masę (może być konieczne wykonanie 2 partii). Gdy wszystko jest puree, wlać mieszaninę z powrotem do garnka na małym ogniu dodając trochę wody, jeśli salsa jest zbyt gęsta. Wymieszać z cukrem i sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Odstawić do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Chorizo drobno pokroić w drobną kostkę. W garnku z grubym dnem dodaj oliwę z oliwek i chorizo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Umieść garnek na małym ogniu i powoli doprowadzaj ciepło do średniej. Smażyć chorizo przez kilka minut, aby zaparzyć oliwę z oliwek. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć około 1/4 szklanki chorizo, do dekoracji, i odstawić. Do pozostałego chorizo w garnku dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż oba są gotowane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Dodać fasolę z ich cieczy i czas i gotować na wolnym ogniu, aby smaki się razem o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Użyj masher ziemniaczany rozgnieść fasolę do grubego puree. Alternatywnie, można pozwolić fasoli ostygnie przez około 5 minut i ostrożnie puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Odstawić do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany

Składniki

1suszone Anaheim chile, łodygi i wysiewanesuszone Anaheim chile, łodygi i wysiewane1suszone ancho chile, łodygi i nasionasuszone ancho chile, łodygi i nasiona879papryka habanerofasola czerwonafasola czerwona4linkiwędzone Meksykańskie chorizowędzone Meksykańskie chorizo4trochę posiekanej cukiniiSmażone chorizo (zastrzeżone z receptury Refried Beans)Smażone chorizo (zastrzeżone z receptury Refried Beans)1sprigŚwieża kolendraŚwieża kolendra2gałązki3 łyżki oleju roślinnego3 łyżki oleju roślinnego1porcja startego parmezanunasiona kolendrynasiona kolendry41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejtortille kukurydzianetortille kukurydziane1porcja startego parmezanu3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2suszone Chipotle chiles, łodygi i nasionasuszone Chipotle chiles, łodygi i nasiona4largesjajka, smażone sunny side upjajka, smażone sunny side up2goździkiczosnek obrany i posiekanyczosnek obrany i posiekany3ząbki czosnkuząbki czosnku1limonka, soczystalimonka, soczysta4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz4kliny wapiennekliny wapienne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowykurczak niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)Cebula Hiszpańska w plasterkachCebula Hiszpańska w plasterkach1porcja startego parmezanususzone oregano, najlepiej Meksykańskiesuszone oregano, najlepiej Meksykańskie4trochę posiekanej cukiniiOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczuOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczu8pomidory śliwkowe, ćwiartowanepomidory śliwkowe, ćwiartowane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokruszony queso frescopokruszony queso fresco1porcja startego parmezanu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda0cebula biała, drobno pokrojona w kostkęcebula biała, drobno pokrojona w kostkę

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn