Huevos Rancheros
Przepis Huevos Rancheros może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Na 2,35 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory, mielony kminek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla Salsa Verde: rozgrzać brojlery lub toster brojlery do wysokiej.
Umieść pomidory wycięte z boku na wyłożonej folią blasze do pieczenia wraz z Poblano lub Hatch chili. Broil aż chili jest czernienie z jednej strony, o 10 minut. Flip chili i kontynuuj pieczenie aż poczernieje na drugiej stronie, o 6 minut dłużej.
Warzywa przełożyć do małej miski i przykryć szczelnie folią.
Pozwól parze przez 5 minut.
W międzyczasie odstawić 1/4 szklanki cebuli do dekoracji.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodaj pozostałą cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać kminek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Wyjąć z ognia i przenieść połowę mieszaniny do miski blendera, Robot kuchenny, lub mieszania kubek blendera ręcznego. (Pozostaw cebulę i czosnek w garnku).
Ostrożnie obrać chili (skóra powinna zsuwać się od razu) i usunąć nasiona.
Dodaj chili, pomidory, kolendra i 1 łyżka soku z 1 limonki do mieszanki cebuli / czosnku w blenderze. Zmiksować, aż uformuje się szorstki puree, dodając wodę w razie potrzeby, aby uzyskać konsystencję podobną do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Dodaj fasolę, 1/2 szklanki wody i liść laurowy do garnka z pozostałą mieszanką cebuli i czosnku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż się ugotuje. Fasolę rozgnieść maserem ziemniaczanym lub blenderem ręcznym, aż do uzyskania grubej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i ogrzać.
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą lub żeliwną na średnim ogniu do gorąca. Praca jedna lub dwie tortille na raz, zanurzyć tortilla w misce z zimną wodą, miejsce na patelni i gotować bez ruchu, aż lekko zwęglone z pierwszej strony, o 1 minutę. Odwróć i gotuj na drugiej stronie przez 30 sekund.
Przenieś do czystego ręcznika umieszczonego na talerzu i złóż ręcznik wokół tortilli. Powtórz z pozostałymi tortillami, układając je w ręcznik.
Gdy będziesz gotowy do podania, umieść tortille na ciepłym półmisku lub pojedynczych talerzach.
Każdą tortillę posmarować fasolą.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać jajka i gotować bez ruchu, aż białka są ustawione, ale żółtko jest nadal ciekły, o 3 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do każdej tortilli przełożyć 1 jajko i dodać salsę.
Posypać pozostałymi plastrami cebuli i kolendrą.
Pozostałe wapno pokroić w kliny.
Podawać jajka z limonką i plasterkami awokado.