House Dijon Musztarda
Musztarda House Dijon może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 250 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier trzcinowy, nasiona gorczycy, proszek ksantanowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 120 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tajny składnik (musztarda Dijon): Filet Mignon z masłem musztardowym, Tajny składnik (musztarda Dijon): ciepła sałatka z zielonej fasoli z szalotką i musztardą, oraz Musztarda Dijon Pełnoziarnista.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść nasiona gorczycy w zamykanym pojemniku i napełnij przefiltrowaną wodą 2 cale powyżej nasion gorczycy.
Niech nasiona moczyć i pulchne w lodówce przez co najmniej 3 dni.
Odcedzić płyn i spłukać pod zimną wodą w sitku z siatki. Nasiona będą miały teksturę jaja rybnego; to jest dokładnie to, czego chcesz.
Wymieszać nasiona gorczycy, ocet, wino, 2 1/2 łyżki soli, czosnek w proszku i cukier razem w dużej misce. Użyj blendera, aby zmiksować musztardę, ale tylko około filiżanki na raz przez około 20 do 30 sekund za każdym razem (aby uzyskać dobre puree, a także zaoszczędzić silnik blendera). Ten pierwszy puree nie spowoduje, że nasiona zostaną znacznie rozbite, a rezultatem będzie grubo zmielona musztarda, która będzie musiała usiąść kolejny dzień, aby się namoczyć. Zmiksować musztardę następnego dnia i odstawić na kolejny dzień. Na trzeciej mieszance powinieneś znaleźć ją gotową do użycia, chociaż możesz mieszać tyle razy, ile chcesz, aby uzyskać pożądaną teksturę. Dla przygód, dodać proszek ksantanu w razie potrzeby, aby zwiększyć równowagę teksturalną. Posmakuj i dostosuj sól w razie potrzeby, aby zrównoważyć ocet.
Użyj na ulubionej kiełbasy lub zrobić wspaniały vinaigrette.