Hot-Tin-Roof-Sundae
Hot-Tin-Roof-Sundae jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 885 kalorii, 10g białka, oraz 78 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę z kamienia nazębnego, skrobi kukurydzianej, cukru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tin Roof Sundae Pie, Hot-Tin-Roof-Sundae, oraz Tin Roof Sundae Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj pierwsze 4 składniki w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu szczotkując boki patelni z mokrą szczotką do ciasta. Zwiększ ciepło i gotuj, aż syrop będzie głęboki bursztyn, wirując od czasu do czasu, około 10 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać śmietanę i masło (mieszanka będzie bąbelki). Mieszać do rozpuszczenia karmelbits. Wymieszać z solą i wanilią.
Dodaćkolat; mieszać aż do rozpuszczenia i smooth.DO naprzód: można dokonać 1 tydzień do przodu.
Przenieść sos do średniej miski; coverand chill. Przewiń przed użyciem.
Przynieś mleko, 6 łyżki stołowekcocoa, cukier i syrop kukurydziany justto gotować w ciężkim średnim rondlu overmedium ciepła, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; przykryć. Strome 20 minut.
Żółtka i skrobię kukurydzianą ubić w misce do wymieszania, stopniowo mieszając w ciepłej mieszance mlecznej. Powrót budyń do tego samego rondla. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż krem zgęstniei po prostu zaczyna się gotować, 2 do 3 minut.Odcedź krem do dużej miski; discardnibs.
Ubij w śmietanie i grubej soli. Chillcustard aż ostygnie.
Przetwórz krem w produkcji lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do pojemnika; wymieszać w pozostałej 6 łyżek kakao stalówki. Pokrycie i freezeat co najmniej 6 godzin i do 2 dni.
Do każdego deseru lodowego umieścić 2 miarki lodów w krótkim kubku; łyżka ciepłego sosu.
Posypać orzeszkami Chili-limonki.
* Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalnąi od chocosphere.com.