Hot Cross Buns
Gorące bułeczki krzyżowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, ciasta chlebowego, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Wielkanoc. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Hot Cross Buns, Hot cross buns, oraz Hot Cross Buns.
Instrukcje
Rozmrozić mrożone ciasto chlebowe zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Umieścić w dużej misce, przykryć, i odstawić, aż giętkie i już nie zimno, 30 minut do 1 godziny.
W małej misce moczyć rodzynki w brandy przez 30 do 40 minut.
Do ciasta dodać mieszankę rodzynek i gałkę muszkatołową. W misce lub na desce wyrabiamy rodzynki na ciasto. Mąką podzielić ciasto na 12 równych kawałków; uformować w okrągłe rolki.
Umieścić około 2 cale od siebie na masle blachy do pieczenia. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż prawie dwukrotnie, około 20 minut. W misce ubić jajko z 1 łyżką wody.
Bułki posmarować mieszanką jajeczną (resztę wyrzucić).
Piecz bułki w piekarniku 350 do złotego koloru, o 20 protokół.
Przenieść do stojaka i odstawić 10 minut.
W misce wymieszać cukier puder i mleko. Łyżeczką polewamy lukrem bułki w kształcie dużego X.