Hot Cross Buns
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gorących bułek krzyżowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 166 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Hot cross buns, Hot Cross Buns! Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć ciepłe mleko i drożdże.
Odstawić do spienienia, około 5 minut.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć cukier i masło. Beat na średniej prędkości, aż dobrze połączone, o 2 minuty. Po uruchomieniu miksera dodaj całe jajko (trzymaj białko w lodówce do kroku
i sól, następnie powoli dodać mleko i mieszaninę drożdży.
Wymieszać przez 30 sekund, aż stanie się jednorodny, zatrzymując się i zeskrobując boki w razie potrzeby. Zatrzymać mikser i dodać mąkę.
Wymieszać na średniej-niskiej prędkości, aż ciasto po prostu się połączy, o 30 sekund. Przełącz na hak mocujący i wyrabiaj ciasto z niską prędkością przez 5 minut. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia i podwojenia rozmiaru, 1 1/2 godziny.
Mąki ręce i przenieść ciasto na lekko mąki powierzchni. Rozwałkować ciasto i wymieszać z rodzynkami. Zagnieść ręcznie przez dodatkowe 2 minuty. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem. Zdjąć 2-calowe kawałki ciasta i zwinąć w kulki (należy zrobić około 24 kulki).
Umieść rolki na dwóch blachach do pieczenia kilka centymetrów od siebie, przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw do prawie podwojonej wielkości, około 1 godziny.
Gdy ciasto rośnie, ustawić stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 204°. w małej misce, ubij razem Pozostałe białko z 1 łyżeczką wody.
Posmaruj każdą rolkę myciem jajecznym.
Piec rolki, aż złoty i wydrążony dźwięk po dotknięciu na dole, o 15 protokół, obracając patelnie z powrotem do przodu i od góry do dołu w połowie drogi przez gotowanie.
W małej miseczce ubij 1 szklankę cukru cukierniczego z dwiema łyżkami mleka, aż będzie gładka, dodając w razie potrzeby więcej mleka. Glazura rurowa na bułkach w wzór krzyżowy.