Hot and Sour Soup (Betty Foo; restauracja Hunan)

Hot and Sour Soup (Betty Foo; restauracja Hunan)
Gorąca i kwaśna zupa (Betty Foo; restauracja Hunan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, czosnek w proszku, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Placek z kwaśną śmietaną i jagodami w stylu restauracji, oraz Restauracja-Styl Chiński sos słodko-kwaśny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć suszone lilie dzienne, moczyć je w ciepłej wodzie przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odetnij twardy, twardy czubek łodygi, a następnie przetnij lilie dzienne na pół wzdłuż.Oczyścić i moczyć grzyby ucha drewna w ciepłej wodzie przez około 20 minut, a następnie pokroić na małe kawałki. Aby wyczyścić, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką - nie moczyć ani nie myć!Doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia, a następnie dodać wieprzowinę ( lub wegetariańską alternatywę-patrz poniżej), odtłuszczając powierzchnię dowolnego tłuszczu.Gotować wieprzowinę przez 3-4 minuty, aż bulion ponownie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Dodaj tofu, kawałki grzybów, pędy bambusa, i lilie dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Pozwól garnkowi powrócić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby utrzymać niski poziom wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj sos sojowy, przyprawy, ocet, sól i cukier.Smak zupy, dostosowując ocet (może trzeba zmodyfikować w górę lub w dół o uncję) na "kwaśny" i sól dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
6
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć pastę do zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej powoli, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
8
Mżać ubitych jaj powoli mieszając, tak, że masz "ciągi" jaj.Wyłącz ogrzewanie.Prezentacja-kadzi zupę do miski, następnie udekorować 1/2 łyżeczki szalotki na miskę i mżawka oleju sezamowego.Komentarze do składników i substytucji:.Suszone strąki lilii i drewniane uszy (zwane również "uszami drzew", "czarnym grzybem" lub "Hu Bei") dostępne na większości rynków orientalnych.Kurczak-użyj domowej lub niskiej zawartości sodu odmiany w puszkach. Dla wegetarian użyj wegetariańskiego wywaru z kurczaka lub wywaru warzywnego.Wieprzowina - dla koszernej alternatywy użyj rozdrobnionego kurczaka lub indyka; dla wegetariańskiej alternatywy zastąp wieprzowinę mieszanką świeżych aromatycznych grzybów, np. shiitake, oyster lub portobellos.Sos sojowy-Betty używa zwykłego sosu sojowego-jeśli używasz odmiany "lite soy", być może będziesz musiał dostosować ilość soli do smaku.Ocet-ocet jest esencją "kwaśnego" aspektu tej zupy, a destylowany biały ocet daje najsilniejszy smak; octy ryżowe, octy winne, octy jabłkowe itp. będą zbyt rozcieńczone (za mało kwasowości) lub dodadzą obcych smaków.Czosnek-czosnek w proszku jest preferowany w tym przepisie, ale jeśli zdecydujesz się użyć goździków, pozostaw je w całości, dodaj je tylko do smaku bulionu z kurczaka i usuń je przed dodaniem innych składników.Olej sezamowy-dodaje połysk i dymny smak do produktu końcowego. Chiński olej sezamowy jest zwykle z prażonych nasion; Japoński jest zazwyczaj nieprażony, więc smak będzie subtelnie inny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
JabłecznikJabłecznik
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Świeży Koperek, ZerwanyŚwieży Koperek, Zerwany
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn