Gorąca i kwaśna zupa (Betty Foo; restauracja Hunan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, czosnek w proszku, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Placek z kwaśną śmietaną i jagodami w stylu restauracji, oraz Restauracja-Styl Chiński sos słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umyć suszone lilie dzienne, moczyć je w ciepłej wodzie przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Odetnij twardy, twardy czubek łodygi, a następnie przetnij lilie dzienne na pół wzdłuż.Oczyścić i moczyć grzyby ucha drewna w ciepłej wodzie przez około 20 minut, a następnie pokroić na małe kawałki. Aby wyczyścić, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką - nie moczyć ani nie myć!Doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia, a następnie dodać wieprzowinę ( lub wegetariańską alternatywę-patrz poniżej), odtłuszczając powierzchnię dowolnego tłuszczu.Gotować wieprzowinę przez 3-4 minuty, aż bulion ponownie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Dodaj tofu, kawałki grzybów, pędy bambusa, i lilie dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Pozwól garnkowi powrócić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby utrzymać niski poziom wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj sos sojowy, przyprawy, ocet, sól i cukier.Smak zupy, dostosowując ocet (może trzeba zmodyfikować w górę lub w dół o uncję) na "kwaśny" i sól dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
6
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć pastę do zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej powoli, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
8
Mżać ubitych jaj powoli mieszając, tak, że masz "ciągi" jaj.Wyłącz ogrzewanie.Prezentacja-kadzi zupę do miski, następnie udekorować 1/2 łyżeczki szalotki na miskę i mżawka oleju sezamowego.Komentarze do składników i substytucji:.Suszone strąki lilii i drewniane uszy (zwane również "uszami drzew", "czarnym grzybem" lub "Hu Bei") dostępne na większości rynków orientalnych.Kurczak-użyj domowej lub niskiej zawartości sodu odmiany w puszkach. Dla wegetarian użyj wegetariańskiego wywaru z kurczaka lub wywaru warzywnego.Wieprzowina - dla koszernej alternatywy użyj rozdrobnionego kurczaka lub indyka; dla wegetariańskiej alternatywy zastąp wieprzowinę mieszanką świeżych aromatycznych grzybów, np. shiitake, oyster lub portobellos.Sos sojowy-Betty używa zwykłego sosu sojowego-jeśli używasz odmiany "lite soy", być może będziesz musiał dostosować ilość soli do smaku.Ocet-ocet jest esencją "kwaśnego" aspektu tej zupy, a destylowany biały ocet daje najsilniejszy smak; octy ryżowe, octy winne, octy jabłkowe itp. będą zbyt rozcieńczone (za mało kwasowości) lub dodadzą obcych smaków.Czosnek-czosnek w proszku jest preferowany w tym przepisie, ale jeśli zdecydujesz się użyć goździków, pozostaw je w całości, dodaj je tylko do smaku bulionu z kurczaka i usuń je przed dodaniem innych składników.Olej sezamowy-dodaje połysk i dymny smak do produktu końcowego. Chiński olej sezamowy jest zwykle z prażonych nasion; Japoński jest zazwyczaj nieprażony, więc smak będzie subtelnie inny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
(wątroba I Szyja Usunięte)
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Jabłecznik
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Szczypta Białego Sezamu
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cały Imbir, Rozgnieciony
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.