Hot and Sour Soup (Betty Foo; restauracja Hunan)

Hot and Sour Soup (Betty Foo; restauracja Hunan)
Gorąca i kwaśna zupa (Betty Foo; restauracja Hunan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, czosnek w proszku, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Placek z kwaśną śmietaną i jagodami w stylu restauracji, oraz Restauracja-Styl Chiński sos słodko-kwaśny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć suszone lilie dzienne, moczyć je w ciepłej wodzie przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Odetnij twardy, twardy czubek łodygi, a następnie przetnij lilie dzienne na pół wzdłuż.Oczyścić i moczyć grzyby ucha drewna w ciepłej wodzie przez około 20 minut, a następnie pokroić na małe kawałki. Aby wyczyścić, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką - nie moczyć ani nie myć!Doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia, a następnie dodać wieprzowinę ( lub wegetariańską alternatywę-patrz poniżej), odtłuszczając powierzchnię dowolnego tłuszczu.Gotować wieprzowinę przez 3-4 minuty, aż bulion ponownie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Dodaj tofu, kawałki grzybów, pędy bambusa, i lilie dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Pozwól garnkowi powrócić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby utrzymać niski poziom wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj sos sojowy, przyprawy, ocet, sól i cukier.Smak zupy, dostosowując ocet (może trzeba zmodyfikować w górę lub w dół o uncję) na "kwaśny" i sól dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
6
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć pastę do zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej powoli, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
8
Mżać ubitych jaj powoli mieszając, tak, że masz "ciągi" jaj.Wyłącz ogrzewanie.Prezentacja-kadzi zupę do miski, następnie udekorować 1/2 łyżeczki szalotki na miskę i mżawka oleju sezamowego.Komentarze do składników i substytucji:.Suszone strąki lilii i drewniane uszy (zwane również "uszami drzew", "czarnym grzybem" lub "Hu Bei") dostępne na większości rynków orientalnych.Kurczak-użyj domowej lub niskiej zawartości sodu odmiany w puszkach. Dla wegetarian użyj wegetariańskiego wywaru z kurczaka lub wywaru warzywnego.Wieprzowina - dla koszernej alternatywy użyj rozdrobnionego kurczaka lub indyka; dla wegetariańskiej alternatywy zastąp wieprzowinę mieszanką świeżych aromatycznych grzybów, np. shiitake, oyster lub portobellos.Sos sojowy-Betty używa zwykłego sosu sojowego-jeśli używasz odmiany "lite soy", być może będziesz musiał dostosować ilość soli do smaku.Ocet-ocet jest esencją "kwaśnego" aspektu tej zupy, a destylowany biały ocet daje najsilniejszy smak; octy ryżowe, octy winne, octy jabłkowe itp. będą zbyt rozcieńczone (za mało kwasowości) lub dodadzą obcych smaków.Czosnek-czosnek w proszku jest preferowany w tym przepisie, ale jeśli zdecydujesz się użyć goździków, pozostaw je w całości, dodaj je tylko do smaku bulionu z kurczaka i usuń je przed dodaniem innych składników.Olej sezamowy-dodaje połysk i dymny smak do produktu końcowego. Chiński olej sezamowy jest zwykle z prażonych nasion; Japoński jest zazwyczaj nieprażony, więc smak będzie subtelnie inny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
JabłecznikJabłecznik
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepędy bambusa, julienned (konserwowane lub świeże)pędy bambusa, julienned (konserwowane lub świeże)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz cayenne, mielonypieprz cayenne, mielony1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka (Zobacz komentarze do wersji wegetariańskiej)rosół z kurczaka (Zobacz komentarze do wersji wegetariańskiej)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2jajka lekko ubitejajka lekko ubite0Batoniki toffi Heathczosnek w proszku (Zobacz komentarze)czosnek w proszku (Zobacz komentarze)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapiernik drobno posiekanypiernik drobno posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrzyby suszone (grzyby suszone ("wood ears "lub"Tree ears")1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewieprzowina, drobno julienned (patrz komentarze dla wegetariańskiej alternatywy)wieprzowina, drobno julienned (patrz komentarze dla wegetariańskiej alternatywy)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaszalotki, drobno posiekaneszalotki, drobno posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoolej sezamowy (opcjonalnie, preferowany z prażonych nasion sezamu)olej sezamowy (opcjonalnie, preferowany z prażonych nasion sezamu)1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sos sojowy (Zobacz komentarze)sos sojowy (Zobacz komentarze)1Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.firmowe tofu, julienned (zwykle będzie to 1 blok lub ciasto z tofu)firmowe tofu, julienned (zwykle będzie to 1 blok lub ciasto z tofu)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 453 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet biały destylowanyocet biały destylowany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobiały pieprz, mielonybiały pieprz, mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone pąki lilii (lilie dzienne)suszone pąki lilii (lilie dzienne)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn