Gorąca i kwaśna zupa (Betty Foo; restauracja Hunan) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, czosnek w proszku, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Placek z kwaśną śmietaną i jagodami w stylu restauracji, oraz Restauracja-Styl Chiński sos słodko-kwaśny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umyć suszone lilie dzienne, moczyć je w ciepłej wodzie przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odetnij twardy, twardy czubek łodygi, a następnie przetnij lilie dzienne na pół wzdłuż.Oczyścić i moczyć grzyby ucha drewna w ciepłej wodzie przez około 20 minut, a następnie pokroić na małe kawałki. Aby wyczyścić, wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką - nie moczyć ani nie myć!Doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia, a następnie dodać wieprzowinę ( lub wegetariańską alternatywę-patrz poniżej), odtłuszczając powierzchnię dowolnego tłuszczu.Gotować wieprzowinę przez 3-4 minuty, aż bulion ponownie się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Dodaj tofu, kawałki grzybów, pędy bambusa, i lilie dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Pozwól garnkowi powrócić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień, aby utrzymać niski poziom wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj sos sojowy, przyprawy, ocet, sól i cukier.Smak zupy, dostosowując ocet (może trzeba zmodyfikować w górę lub w dół o uncję) na "kwaśny" i sól dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
6
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i wodę, aby utworzyć pastę do zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Dodać mieszankę skrobi kukurydzianej powoli, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
8
Mżać ubitych jaj powoli mieszając, tak, że masz "ciągi" jaj.Wyłącz ogrzewanie.Prezentacja-kadzi zupę do miski, następnie udekorować 1/2 łyżeczki szalotki na miskę i mżawka oleju sezamowego.Komentarze do składników i substytucji:.Suszone strąki lilii i drewniane uszy (zwane również "uszami drzew", "czarnym grzybem" lub "Hu Bei") dostępne na większości rynków orientalnych.Kurczak-użyj domowej lub niskiej zawartości sodu odmiany w puszkach. Dla wegetarian użyj wegetariańskiego wywaru z kurczaka lub wywaru warzywnego.Wieprzowina - dla koszernej alternatywy użyj rozdrobnionego kurczaka lub indyka; dla wegetariańskiej alternatywy zastąp wieprzowinę mieszanką świeżych aromatycznych grzybów, np. shiitake, oyster lub portobellos.Sos sojowy-Betty używa zwykłego sosu sojowego-jeśli używasz odmiany "lite soy", być może będziesz musiał dostosować ilość soli do smaku.Ocet-ocet jest esencją "kwaśnego" aspektu tej zupy, a destylowany biały ocet daje najsilniejszy smak; octy ryżowe, octy winne, octy jabłkowe itp. będą zbyt rozcieńczone (za mało kwasowości) lub dodadzą obcych smaków.Czosnek-czosnek w proszku jest preferowany w tym przepisie, ale jeśli zdecydujesz się użyć goździków, pozostaw je w całości, dodaj je tylko do smaku bulionu z kurczaka i usuń je przed dodaniem innych składników.Olej sezamowy-dodaje połysk i dymny smak do produktu końcowego. Chiński olej sezamowy jest zwykle z prażonych nasion; Japoński jest zazwyczaj nieprażony, więc smak będzie subtelnie inny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
(wątroba I Szyja Usunięte)
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Jabłecznik
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Szczypta Białego Sezamu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Świeży Koperek, Zerwany
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.