Hoppin ' John
Hoppin ' John może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 577 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.11 za porcję. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, zielonej cebuli, ząbków czosnku i tymianku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przepis ten zachwycił 2582 osoby. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Hoppin ' John, Hoppin ' John, oraz Hoppin ' John.
Instrukcje
Jeśli używasz boczku, pokrój go na małe kawałki i gotuj powoli w średnim garnku na średnim ogniu. Jeśli używasz szynki, podgrzej olej w garnku.
Gdy boczek jest chrupiący (lub olej jest gorący, jeśli używasz szynki hock, a nie boczek), zwiększyć ogień do średnio wysokiej i dodać seler, cebula, i zielony pieprz i smażyć, aż zaczną brązowieć, o 4-5 protokół.
Dodać czosnek, dobrze wymieszać i gotować przez kolejne 1-2 minuty.
Dodać black-Eyed peas, liść laurowy, tymianek i Cajun przyprawy i przykryć 4 szklanki wody. Jeśli używasz ham hock, dodaj go do garnka i doprowadzić do duszenia. Gotować przez godzinę do półtorej godziny (mniej czasu lub więcej w zależności od świeżości black-Eyed peas), aż groch będzie miękki (nie papkowaty).
Podczas gdy black-Eyed peas gotują, gotować ryż oddzielnie zgodnie z instrukcją opakowania.
Gdy groszek będzie miękki, odcedzić pozostałą wodę do gotowania.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Smak grochu do soli i dodać więcej w razie potrzeby. Jeśli używasz szynki, wyjmij ją z garnka, zdejmij mięso i wróć do garnka.
Podawać danie albo przez umieszczenie chochli-pełne black-Eyed peas na parze ryżu, lub mieszając dwa Razem w dużej misce.
Dekoruj posiekaną zieloną cebulą.
Podawać z kapustą, kapustą, burakami lub rzepą.