Hoppin ' John
Hoppin ' John is a bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 2696 kalorii, 225g białka, oraz 171 g tłuszczu każdy. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś szklankę szynki, pomidory z puszki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Hoppin ' John, Hoppin ' John, oraz Hoppin John dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sortuj i opłucz groszek. Moczyć groch w wystarczającej ilości wody, aby pokryć co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Odcedzić i opłukać namoczony groszek; odstawić. W holenderskim piekarniku 4-do 6-quart rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler; smażyć około 5 minut lub aż cebula jest półprzezroczysta.
Dodać czosnek; smażyć około 2 minut lub aż pachnące.
Dodaj szynkę, bulion, pomidory i liść laurowy.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu; wymieszać z nasączonym groszkiem.
Dodać sól do smaku. Gotować 50 do 60 minut lub aż groszek zmięknie.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy.
Usunąć szynkę z kości; wyrzucić kość. Szynkę rozdrobnić; wrócić do holenderskiego piekarnika i wymieszać.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.