Hoppin ' Habanero-Limonkowy Kurczak Fajitas
Hoppin ' Habanero - Limonkowy kurczak Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 26g białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz oliwę z oliwek, śmietanę, tequilę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Czosnek Limonka Kurczak Fajitas, Cynamon i limonka kurczak Fajitas, oraz Tequila Lime Chicken Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym 1-galon, połącz sok z limonki, tequilę, olej, kminek, oregano, 6 łyżek gorącego sosu i czosnek.
Dodać kurczaka i cebulę, uszczelnić i schłodzić co najmniej 15 minut lub do 2 godzin, obracając od czasu do czasu.
Połączyć pomidory i 1/4 łyżeczki do 1 1/2 łyżeczki ostrego sosu; odstawić.
Posmaruj grilla na solidnym łóżku z gorących węgli lub grilla gazowego na dużym ogniu (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Cebulę wyciągamy z marynaty i układamy na grillu. Zamknij pokrywę na grillu gazowym. Cebulę gotować przez 3 minuty, obrócić, gotować jeszcze kilka minut, następnie obrócić i zalać marynatą.
Podnieś kurczaka z marynaty i umieścić na grillu; Zamknij grill gazowy. Od czasu do czasu obróć i zapiekaj kurczaka i cebulę, aż cebula będzie miękka i rumiana, a mięso nie będzie już różowe w najgrubszej części (pokrojone na próbę), około 8 minut.
Kurczaka i cebulę przełożyć na deskę i ogrzać.
Tortille ciepła na grillu, obracając raz, aż zmiękną i lekko nakrapiane brązowy, 30 do 60 sekund.
Pokroić kurczaka w poprzek.
Umieścić porcje kurczaka, cebuli i fasoli w tortille. Top z pomidorami, kwaśną śmietaną i wycisnąć z limonki. Wchodzisz na dole tortille, a następnie złożyć po bokach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."