Homar z makaronem Udon, Bok Choy i cytrusami

Homar z makaronem Udon, Bok Choy i cytrusami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj homara z makaronem Udon, Bok Choy i cytrusami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, szalotki, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Makaron Udon z piernikiem Bok Choy, oraz Makaron Udon z przegrzebkami i Baby Bok Choy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do toczenia wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj homary głowy pierwszy i gotować przez 5 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś homary na obramowaną blachę do pieczenia. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Dodaj bok choy i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
4
Przenieść bok choy na powierzchnię roboczą i ćwiartować każdą głowicę wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
5
Dodaj makaron udon do wrzącej wody i gotować, często mieszając, aż al dente, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron UdonMakaron Udon
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Osuszyć udon. Powrót makaron do garnka i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Odcedzić i opłukać udon jeszcze 2 razy, następnie dokładnie odsączyć, podnosząc makaron kilka razy, aby pomóc im wyschnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
8
Na małej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do ręczników papierowych do odsączenia, a następnie lekko soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Złamać pazury homara i usunąć mięso w jednym kawałku. Odkręć ogony homara. Za pomocą nożyc kuchennych rozetnij jedną stronę każdej skorupy ogona i usuń mięso w jednym kawałku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
11
Przeciąć mięso ogona na pół wzdłuż i wyrzucić żyły jelitowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12
Używając ostrego noża, obierz pomarańczę, uważając, aby usunąć wszystkie gorzkie białe pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
13
Przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
14
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Dodać cebulę i grzyby i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
16
Dodaj brązowy cukier, bok choy, bulion warzywny i sake i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Bok ChoyBok Choy
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
17
Dodać udon, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
18
Na średniej patelni roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
19
Dodać mięso homara i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając kilka razy, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Rozgnieść smażone szalotki na homara i wymieszać do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
20
Przełożyć makaron i warzywa do miski lub głębokich talerzy, ułożyć homara i pomarańczowe sekcje na górze i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Petit Chablis z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Petit Chablis
Simonnet-Febvre Petit Chablis
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn