Homar z makaronem Udon, Bok Choy i cytrusami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj homara z makaronem Udon, Bok Choy i cytrusami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, szalotki, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Makaron Udon z piernikiem Bok Choy, oraz Makaron Udon z przegrzebkami i Baby Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do toczenia wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj homary głowy pierwszy i gotować przez 5 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś homary na obramowaną blachę do pieczenia. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj bok choy i gotować przez 30 sekund.
Przenieść bok choy na powierzchnię roboczą i ćwiartować każdą głowicę wzdłuż.
Dodaj makaron udon do wrzącej wody i gotować, często mieszając, aż al dente, o 6 protokół.
Osuszyć udon. Powrót makaron do garnka i przykryć zimną wodą.
Odcedzić i opłukać udon jeszcze 2 razy, następnie dokładnie odsączyć, podnosząc makaron kilka razy, aby pomóc im wyschnąć.
Na małej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do ręczników papierowych do odsączenia, a następnie lekko soli.
Złamać pazury homara i usunąć mięso w jednym kawałku. Odkręć ogony homara. Za pomocą nożyc kuchennych rozetnij jedną stronę każdej skorupy ogona i usuń mięso w jednym kawałku.
Przeciąć mięso ogona na pół wzdłuż i wyrzucić żyły jelitowe.
Używając ostrego noża, obierz pomarańczę, uważając, aby usunąć wszystkie gorzkie białe pestki.
Przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje.
Na dużej patelni podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju.
Dodać cebulę i grzyby i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodaj brązowy cukier, bok choy, bulion warzywny i sake i doprowadzić do duszenia.
Dodać udon, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Na średniej patelni roztopić masło.
Dodać mięso homara i gotować na umiarkowanie małym ogniu, obracając kilka razy, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Rozgnieść smażone szalotki na homara i wymieszać do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć makaron i warzywa do miski lub głębokich talerzy, ułożyć homara i pomarańczowe sekcje na górze i podawać od razu.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Petit Chablis z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Simonnet-Febvre Petit Chablis]()
Simonnet-Febvre Petit Chablis