Homar W Stylu Kantońskim
Homar w stylu kantońskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz jajka, bulion z kurczaka, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homar W Stylu Kantońskim, Homar po kantońsku z imbirem i szalotkami, oraz Homar Kantoński.
Instrukcje
Opłucz homara i przytrzymaj go na brzuchu. W dolnej części ogona znajduje się mały otwór, wbij w niego długi szpikulec, aby spuścić resztki moczu z jego ciała, a następnie rozłupuj ogon, posiekaj ogon na małe kawałki i rozłupuj pazury na pół. Jeśli wiesz, jak jeść ciało homara, pokrój go i rzuć na stos.
Podgrzać połowę oleju z orzeszków ziemnych w głębokiej patelni ciężkiej na średnim ogniu.
Dodać rozgnieciony czosnek i smażyć przez około 1 minutę. Wrzucić kawałki homara i smażyć, aż zostaną ugotowane, około 4 do 5 minut.
Wyjąć mieszaninę homara i czosnku do naczynia i ogrzać.
Rozgrzać pozostały olej na patelni.
Dodać mielony imbir i wieprzowinę i smażyć, aż wieprzowina nie będzie już różowa.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. W małej misce, wymieszać sherry, sos sojowy, skrobia kukurydziana i brązowy cukier, aż dobrze wymieszane.
Dodaj mieszaninę sherry na patelnię i smaż przez minutę lub dwie, aż sos stanie się gęsty i nieco klarowny.
Wymieszać z zieloną cebulą i wyłączyć ogień.
Roztrzepać roztrzepane jajka na patelni i mieszać, aż jajka będą w małych kawałkach. Na koniec powrót homara na patelnię i gotować na małym ogniu przez kilka minut, aby wymieszać smaki.
Przełożyć do naczynia i odstawić, przykryte, na kilka minut przed podaniem. Jedz z ryżem na parze i cieszyć się, bo ciężko pracował!