Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake

Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj homara w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 730 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $9.4 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sól i pieprz, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, Przyprawiony rosół z kurczaka ze szczypiorkiem, oraz Truflowa, Shiitake Maca Ball Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij zlew zimną wodą i dodaj kostki lodu. Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelki Life SaversŻelki Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie zdrętwiaj homary, umieszczając je w zamrażarce na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Przenieś je na ciężką deskę do krojenia, włóż końcówkę dużego, ciężkiego noża u podstawy głowic i przeetnij całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Usuń pazury ,kostki (sekcje pod pazurami) i ogony. Odstaw ciała na bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Przetnij ogony na pół wzdłuż do płaskich pierzastych wyrostków u podstawy ogonów (pozostają nienaruszone) i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
6
Przenieś pazury do dużej żaroodpornej miski, zalej je wrzącą wodą, aby je przykryć i pozwól im gotować, około 5 minut. Po 3 minutach dodaj kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Usuń części homara i zanurz się w lodowatej wodzie. Gdy homar jest zimny, Usuń rezerwę mea tand.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8
Aby zrobić bulion, podziel zarezerwowane ciała homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
Podgrzać duży, ciężki garnek na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodać olej i zawirować, aby pokryć dno garnka. Gdy olej mieni się, dodać ciała homara i saute, mieszając, aż skorupy zmienią kolor na czerwony, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodaj pastę pomidorową, koper włoski, cebula,marchew, seler, trawa cytrynowa, i imbir i saute, mieszając, aż warzywa będą miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Eliksir GEliksir G
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Dodaj wino, wymieszaj i zmniejsz płyn o połowę, 10 do 15 minut. Nie gotować, to zachmurzy bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu i około 8 szklanek wody, aby pokryć ciała. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, odcedzić i utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
14
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Aby zrobić flanki, podgrzej średnio wykwalifikowanego na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Dodać olej i zawirować, aby pokryć patelnię. Gdy olej mieni się, dodać szalotki i saute, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Dodać grzyby i saute, mieszając, aż zmiękną, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
17
Przenieść mieszaninę do dużej miski i umieścić w zamrażarce, aby szybko schłodzić, około 15 minut. Gdy ostygnie, dodać jajka, śmietanę, szalotki i olej truflowy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Napełnić czajnik wodą i doprowadzić do wrzenia. Spryskaj cztery 4-uncjowe ramekiny lekko nieprzywierającym sprayem do gotowania i przygotuj naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby je pomieścić. Napełnić ramekiny 4/5 pełną mieszaniną flan i przenieść je do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
19
Dodać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków ramekins i przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
20
Piec tylko do flans są ustawione, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
21
W międzyczasie doprawić zarezerwowane ogony homara solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ogony HomaraOgony Homara
22
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
23
Dodać olej rzepakowy i zawirować, aby pokryć patelnię. Gdy olej migocze, dodać ogony, feeler boki w dół. Gotować, obracając raz, aż skorupki zmienią kolor na czerwony, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
24
Dodaj pazury, wymieszaj i dodaj 3 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
25
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
26
Podziel fondue na 4 duże miseczki do makaronu. Ostrożnie odwróć flan na każdą porcję. Top z ogonem homara i pazurami i kadzi bulionu wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
27
Udekorować szalotki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
28
Aby zrobić fondue, podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
29
Dodać 1 łyżkę masła i zawirować, aby pokryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
30
Dodać czosnek i imbir i saute, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
31
Dodaj bok choy i 1/2 szklanki zarezerwowanego bulionu homara. Doprawić solą i pieprzem do smaku i gotować, aż bok choy będzie miękki, o 5 protokół. Złóż pozostałą 1 łyżkę masła, popraw przyprawy i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Bok ChoyBok Choy
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
32
Dodać kostki tuż przed podaniem do ogrzania.

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1łyżka czerwony ocet winnybok choy, plastry 1/4 cala grubościbok choy, plastry 1/4 cala grubości2Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1roztopione masłomarchew, pokroić na przekątnej w plasterki 1/4 calamarchew, pokroić na przekątnej w plasterki 1/4 cala1łodyga selera naciowego, posiekanałodyga selera naciowego, posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweChardonnay lub inne wytrawne, pełne białe winoChardonnay lub inne wytrawne, pełne białe wino4(częściowo & )(częściowo & )1cebula kopru włoskiego, pokrojona w plastry 1/4 calacebula kopru włoskiego, pokrojona w plastry 1/4 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir1porcja startego parmezanudrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek2calegrube plastry świeżego imbirugrube plastry świeżego imbiru1warzywo (np. szpinak)zielony pieprzzielony pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny6łodygi trawy cytrynowej, tylko białe części, wbite w celu spłaszczenia i pokrojone w plastry o grubości 1/4 calałodygi trawy cytrynowej, tylko białe części, wbite w celu spłaszczenia i pokrojone w plastry o grubości 1/4 cala4żywe homary, po 1,5 funta każdyżywe homary, po 1,5 funta każdy1( bakłażany)czerwona cebula, pokrojona w plastry 1/4 calaczerwona cebula, pokrojona w plastry 1/4 cala4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony biały pieprzSól i świeżo zmielony biały pieprz791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszalotki, tylko zielone części, pokrojone po przekątnej 1/8 cala grubościszalotki, tylko zielone części, pokrojone po przekątnej 1/8 cala grubości2Spód: okruszki z herbatników grahamszalotki, tylko zielone części, plasterki 1/8 cala grubościszalotki, tylko zielone części, plasterki 1/8 cala grubości1porcja startego parmezanudrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczapki z grzybami shiitake plastry o grubości 1/4 calaczapki z grzybami shiitake plastry o grubości 1/4 cala1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2warzywo (np. szpinak)olej z białej trufli, plus więcej do dekoracjiolej z białej trufli, plus więcej do dekoracji

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Skomplikowany nos z nutami kwiatowymi, owocowymi i mineralnymi, które są naśladowane na jego orzeźwiającym podniebieniu. Zielone jabłko, skórka cytrynowa i kwasowość soli. Pyszne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn