Homar Shangri-Lee z chrupiącym szpinakiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 16G białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 8,55 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mus jabłkowy, masło, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pudding ryżowy Shangri-la, Wściekły homar z ryżem cytrynowym i chrupiącą bazylią, oraz Pieczony Homar Z Czosnkiem I Ziołami Z Chrupiącymi Chipsami Ziemniaczanymi.
Instrukcje
1
Bulion i sos curry wymieszać w ciężkim średnim rondlu. Wymieszać na średnim ogniu, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry Mix
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ubij w mleku kokosowym i musie jabłkowym. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Mus Jabłkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku lub woku na średnim ogniu, aż olej zarejestruje 350 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami, ostrożnie dodaj szpinak do oleju i gotuj, aż szpinak będzie chrupiący i przezroczysty, około 30 sekund. Bądź ostrożny, ponieważ olej może pluć i rozpryskiwać się trochę ze względu na zawartość wody w szpinaku. Za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej przenieś chrupiący szpinak na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Termometr Kuchenny
Skimmer
Garnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Szpinak posypać solą. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sól
1
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić i ogrzać. W międzyczasie posypać ogony homara przyprawą z owoców morza. Roztopić masło i olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Owoców Morza
Ogony Homara
Masło
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj ogony homara. Przykryć i gotować, aż homary są po prostu gotowane przez, obracając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
1
Łyżka 1 szklanka ryżu na środku każdego z 4 talerzy obiadowych. Pokrój ogony homara w poprzek w medaliony o grubości 1/2 cala. Medaliony z homara na szczycie ryżu.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Domaine Pinson Freres Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Egzotyczne aromaty ananasa, wanilii i moreli na nosie. Okrągłe, dobrze zbalansowane i o dobrej trwałości smaku.Para z rybą z sosem, białe mięso ze śmietaną, szynka z kości z sosem chablisienne.