Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette
Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 411 kalorii, 31g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary, oliwę z oliwek, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette, Sałatka z homara, pomidora i słodkiej kukurydzy z winegretem czosnkowym, oraz Zapiekane przegrzebki na mikro zielonych z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić do wrzenia garnek z wodą o pojemności od 8 do 10 litrów, a następnie zanurzyć 2 homary na głowę w wodzie i zagotować, przykryte, 6 minut od wejścia do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Przełożyć szczypcami do płytkiej patelni do ostygnięcia, a następnie zagotować pozostałe 2 homary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Gdy homary są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, odkręć ogony, pazury i kostki i usuń mięso, odrzucając ciała i muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Mięso ogona pokroić w poprzek na plastry o grubości 1 cala. Włóż mięso homara do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
5
Przynieś wino, wodę i 1/2 łyżeczki soli na wolnym ogniu w szerokim ciężkim średnim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj przegrzebki i kłusować na wolnym ogniu, odkryte, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez (nieprzezroczyste), 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
7
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z Wermutu
8
Powrót płynu do gotowanego na wolnym ogniu na średnim ogniu.
9
Dodać małże i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż małże po prostu otworzyć szeroko, sprawdzając często po 4 minutach i przeniesienie do miski z owocami morza. (Należy wyrzucić małże, które pozostają nieotwarte po 6 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
10
Odcedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym. Wypłukać garnek, następnie zwrócić płyn do garnka i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Rozgrzać olej, czosnek, ocet, 1/2 szklanki zmniejszonej cieczy owoców morza, i 1/2 łyżeczki soli w 1 1/2 - do 2-quart niereaktywny rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciepłe, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Dodaj pomidory i gotować, aż po prostu zaczną więdnąć, ale nadal utrzymują swój kształt, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
13
Na owoce morza zalać gorącym winegretem i delikatnie wymieszać. Marynować, przykryć i schłodzić, co najmniej 2 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej, około 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1
* Homary można gotować, a mięso wyjąć z skorupy 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić, przykryć.* Owoce morza można marynować do 6 godzin (dłużej i konsystencja się pogorszy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.