Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette

Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 411 kalorii, 31g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz żywe homary, oliwę z oliwek, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette, Sałatka z homara, pomidora i słodkiej kukurydzy z winegretem czosnkowym, oraz Zapiekane przegrzebki na mikro zielonych z pomarańczowym estragonem Vinaigrette z masłem gotowany Homar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia garnek z wodą o pojemności od 8 do 10 litrów, a następnie zanurzyć 2 homary na głowę w wodzie i zagotować, przykryte, 6 minut od wejścia do wody.
Przełożyć szczypcami do płytkiej patelni do ostygnięcia, a następnie zagotować pozostałe 2 homary.
Gdy homary są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, odkręć ogony, pazury i kostki i usuń mięso, odrzucając ciała i muszle.
Mięso ogona pokroić w poprzek na plastry o grubości 1 cala. Włóż mięso homara do dużej miski.
Przynieś wino, wodę i 1/2 łyżeczki soli na wolnym ogniu w szerokim ciężkim średnim garnku.
Dodaj przegrzebki i kłusować na wolnym ogniu, odkryte, aż przegrzebki są po prostu gotowane przez (nieprzezroczyste), 3 do 4 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z homarem.
Powrót płynu do gotowanego na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać małże i gotować, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż małże po prostu otworzyć szeroko, sprawdzając często po 4 minutach i przeniesienie do miski z owocami morza. (Należy wyrzucić małże, które pozostają nieotwarte po 6 minutach.)
Odcedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone zwilżonym ręcznikiem papierowym. Wypłukać garnek, następnie zwrócić płyn do garnka i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 8 protokół.
Rozgrzać olej, czosnek, ocet, 1/2 szklanki zmniejszonej cieczy owoców morza, i 1/2 łyżeczki soli w 1 1/2 - do 2-quart niereaktywny rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciepłe, o 2 protokół.
Dodaj pomidory i gotować, aż po prostu zaczną więdnąć, ale nadal utrzymują swój kształt, 3 do 5 protokół.
Na owoce morza zalać gorącym winegretem i delikatnie wymieszać. Marynować, przykryć i schłodzić, co najmniej 2 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej, około 30 minut przed podaniem.
* Homary można gotować, a mięso wyjąć z skorupy 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić, przykryć.* Owoce morza można marynować do 6 godzin (dłużej i konsystencja się pogorszy).