Homar Newburg
Homar Newburg może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 368 kalorii, 15g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz homary maine, skrobia kukurydziana, chleb, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Homar Newburg, Homar Newburg, oraz Homar Newburg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby opłukać i osuszyć; przyciąć i wyrzucić przebarwione końce łodygi. Pieczarki cienko pokroić i umieścić na patelni 10 - 12-calowej.
Dodaj 1/4 szklanki sherry, szalotki, sok z cytryny i 2 łyżki masła. Mieszaj często na dużym ogniu, aż soki odparują, około 10 minut.
W międzyczasie, w małej, głębokiej misce, ubij śmietanę, aż utrzyma miękkie szczyty. Smak do smaku solą, pieprzem i ok. 1 łyżką sherry. Jeśli nadrabiasz do 2 godzin do przodu, przykryj i ochłoń.
W innej małej misce wymieszaj bulion i skrobię kukurydzianą.
Dodać do mieszaniny grzybów i mieszać do wrzenia, o 1 minutę; jeśli co 2 godziny do przodu, zdjąć z ognia i odstawić.
Tosty z masłem, w razie potrzeby, i ustawić na talerzach obiadowych; ułożyć muszle ogona homara, ścięte boki do góry, obok tostów (jeśli używasz homara Maine, również udekorować talerze muszlami ciała). Ułóż klaster gałązek rukoli na każdym talerzu.
Pokrój mięso z ogona homara na kawałki o średnicy 1/2 cala.
Dodać mięso z ogona i nogi oraz około połowę bitej śmietany do mieszaniny grzybów; mieszać na średnim ogniu do wrzenia, 2 do 3 minut (3 do 4 minut, jeśli schłodzone). Szybko wymieszać mieszankę w skorupach ogona i na tosty. Łyżka pozostałej bitej śmietany na mieszaninie homara; jeśli jest dostępna, połóż mięso pazura na śmietanie.
Jak gotować i skorupy homara
Maine, lub Amerykański, homary mają duże, mięsiste pazury; głównie ten skorupiak jest sprzedawany świeżo gotowany lub na żywo do gotowania. Kolczaste i inne homary skalne mają małe pazurki; całe mięso jest w ogonach, które są powszechnie dostępne mrożone; Szukaj świetnych ofert w sklepach z dyskontami.
Czas przygotowania i gotowania: 10 do 20 minut, aby zagotować wodę; 25 do 35 minut, aby gotować, schłodzić i schłodzić homary
Sprawia, że: 1 1/2 funta homara Maine daje około 4 uncji mięsa, 6-do 8-uncji kolczastego ogona homara 4 do 6 uncji mięsa; każdy sprawia, że 1 porcja
Doprowadzić wodę 6 quarts do wrzenia w 8-do 10-quart patelni na dużym ogniu. Plunge 2 żywe homary Maine (około 1 1/2 lb. każdy) głową do wrzącej wody (lub dodać 2 rozmrożone zamrożone ogony homara, 6 do 8 uncji. każdy, do 3 qt. wrząca woda w 5-do 6-qt. pan). Przykryć i gotować 10 protokół; gdy wrzenia wznawia, zmniejszyć ogień do gotować.
Odcedzić homary i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć.
W przypadku homarów Maine odkręć ogony (a). Zarówno dla homarów Maine, jak i kolczastych ogonów homara, użyj nożyczek, aby odciąć płaską spód każdej skorupy ogona, przecinając wzdłuż wewnętrznych krawędzi (B); Odrzuć spodnią skorupę i płetwy. Wyjąć mięso; wyciągnąć i wyrzucić żyłę, jeśli jest obecna. Włóż mięso do miski. Spłucz i oszczędzaj Plecy skorupy ogona.
Nogi skręcone pazurami od homarów Maine. Wyciągaj pociski z ciał. W razie potrzeby zgarnij i zapisz czerwoną ikrę, zielony tamalley (wątroba) i biały tłuszcz do innych zastosowań. Odrzuć wnętrze skorupy ciała; spłucz i zapisz skorupy. W razie potrzeby, zarezerwować małe nogi do jedzenia później. Złamać pazury z dużych nóg. Crack skorupy nogi i usunąć mięso; dodać do miski. Włóż końcówki nożycowe do otwartego końca każdego pazura (C); ciąć wzdłuż grzbietu do końcówki. Otworzyć skorupę; ostrożnie usunąć pazur. Wyrzucić muszle; dodać mięso do miski.
Jeśli gotujesz do 6 godzin wcześniej, przykryj mięso i zapieczętuj zarezerwowane skorupy w plastikowej torbie; schłodź.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.