Homar Maine z grzybami i rozmarynem jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 11,23 zł / porcja, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 43g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, ocet destylowany, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Maine Diver przegrzebki z dynią maślaną, Prosciutto i skórką pomarańczową, Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, oraz Rozmaryn czosnek pieczeń wołowa z grzybami.
Instrukcje
1
Przynieś 8 litrów wody i octu, aby zagotować w garnku od 10 do 12 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj 2 homary headfirst i gotować, aż skorupy stają się jasne czerwone i homary są po prostu gotowane przez, O 11 protokół. Za pomocą szczypiec Usuń homary z wody. Powtórz z pozostałymi 2 homarami. Przekręć pazury i ogony od homarów. Złamać pazury i usunąć mięso. Używając nożyc kuchennych lub ciężkiego dużego noża, przeciąć ogony homara wzdłuż na pół; usunąć mięso z ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
Muszle Makaronu
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Szczypce
3
Pokroić mięso na duże kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
4
Umieścić w średniej misce; przykryć i przechowywać w lodówce. Rezerwa pazurów i łusek ogonowych.
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
10
Dodaj muszle homara, marchew i kolejne 4 składniki. Gotować, aż warzywa zaczną mięknąć, mieszając od czasu do czasu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Homar
Muszle Makaronu
11
Dodaj 4 ćwiartki wody i gotuj na wolnym ogniu 45 minut, mieszając od czasu do czasu. Odcedzić bulion z homara do dużej miski, naciskając na ciała stałe. Odcedzić bulion ponownie przez drobny sitko do tego samego garnka. Gotuj na średnim ogniu, aż bulion zmniejszy się do 2 filiżanek, około 1 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić; schłodzić bulion i mięso homara osobno.)
Stopić 2 łyżki masła z 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Dodać grzyby, tymianek i czosnek i smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 6 protokół; wyrzucić tymianek i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Czosnek
Tymianek
16
Dodaj homara i 1/2 masło puchar na patelni i ciepła przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Tymczasem przynieś bulion z homara, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
18
Wlać gorący bulion z homara do blendera; dodać 1 szklankę masła. Zmiksować, aż masło stopi się i mieszanina jest spieniona, około 30 sekund. Podzielić mieszaninę homara między 4 płytkie miski.
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Domaine de Chantemerle Chablis. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.