Homar Kantoński

Homar kantoński może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, mieloną tłustą wieprzowinę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Homar W Stylu Kantońskim, Homar po kantońsku z imbirem i szalotkami, oraz Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody z 3 łyżkami soli do wrzenia w garnku od 8 do 10 litrów na dużym ogniu.
W międzyczasie wymieszaj skrobię kukurydzianą, bulion, wino ryżowe, sos sojowy, cukier i pieprz w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Zanurz homary na główce wpierw we wrzącej wodzie, a następnie szczelnie przykryj i gotuj przez 2 minuty od czasu, gdy homary wchodzą do wody.
Przenieś homary szczypcami do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie (homary nie będą w pełni ugotowane), a następnie osusz homary w durszlaku. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odkręć ogon i pazury (w tym stawy) 1 homara.
Przetnij ciało na pół wzdłuż przez skorupę nożycami, a następnie usuń i wyrzuć worki z piaskiem z wnętrza głowy.
Przetnij ciało na pół ponownie w poprzek. Połówki ogona wzdłuż przez skorupę za pomocą tasaka lub dużego ciężkiego noża, a następnie pociąć każdą połowę w poprzek na 4 kawałki. Pracując z tym samym homarem, 1 pazurem na raz, owiń pazury stawami w ręcznik kuchenny i odkręć pazury od stawów. Rozwiń pazury, a następnie pęknij stawy młotkiem lub tyłem dużego ciężkiego noża. Siekać pazury na pół wzdłuż między szczypcami tasakiem lub dużym ciężkim nożem.
Przenieść kawałki homara do miski, trzymając mięso w muszlach. Powtórz z drugim homarem, wkładając kawałki drugiego homara do innej miski.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać 1 łyżkę oleju roślinnego po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, po stronie powłoki. Gdy olej zacznie dymić, dodaj kawałki 1 homara i smaż tak długo, aż mięso stanie się nieprzezroczyste, około 1 1/2 minuty.
Przełóż gotowanego homara łyżką szczelinową do dużej miski. Powtórz z drugim homarem, przenosząc gotowane kawałki do tej samej miski.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju roślinnego do woka, wirując do herbu, a następnie dodaj fasolę, czosnek,imbir, szalotki i wieprzowinę i smażyć, aż wieprzowina nie będzie już różowy, o 1 minutę.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie dodaj do wieprzowiny w woku i zagotuj.
Dodać homara i wymieszać do herbu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 2 protokół.
Zdjąć pokrywkę i wlać jajka na mieszaninę homara w cienkim okrągłym strumieniu. Przykryć wok i gotować na wolnym ogniu, aż jajka zaczną się ustawiać, 1 do 2 minut.
Skropić olejem sezamowym, następnie delikatnie wymieszać.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 70 dolarów.
![Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.