Homar i zielony Chile Bisque

Homar i zielony Chile Bisque
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Homar i zielony Chile Bisque może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 583 kalorie, 16G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Salsa Style Green Chile Chicken Bisque, Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, oraz Homar Bisque dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i gotować, aż będzie miękki. Nie pozwól im uzyskać koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Włóż nóż między oczy homarów, aby je wysłać. Następnie podziel je na pół wzdłuż i usuń worek z piaskiem. Rozdziel na kawałki ogona, Pazura i klatki piersiowej i dodaj sekcje do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Dodaj 1/2 szklanki wody i przykryj patelnię pokrywką przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Zdejmij pokrywę i pozwól wodzie odparować, a następnie wyłącz ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
6
Wyjąć kawałki homara z patelni i odstawić. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z ogonów i pazurów i zarezerwuj mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Pokroić skorupki na mniejsze kawałki i wrócić do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Dodać sherry i zapalić. Gdy płomienie ustąpią, dodaj wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać wodę, pietruszka, kolendra, liść laurowy, biały pieprz, puree poblano, i sól, do smaku i gotować na małym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Usuń większość muszli i przerzuć zupę przez sito do czystego średniego rondla, dodaj zarezerwowane mięso homara i gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek. Zmiksować zupę w blenderze partiami, a następnie przecedzić przez sito do czystego, średniego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Śmietanę i mleko umieścić w małym rondlu i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Dodać śmietanę i gotować, aż tylko ogrzane przez i doprawić miodem, solą i pieprzem. Chochle do misek i udekorować tosty kukurydzy smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
13
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Rozgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
14
Usuń uszy z wody. Piecz kukurydzę przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
15
Wyjąć z piekarnika i grillować w łusce przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
16
Obrać łuskę i odciąć kukurydzę od kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
17
Połącz ziarna kukurydzy w średniej misce z czerwoną cebulą, prażonym poblano, sok z limonki, oliwa z oliwek i estragon. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny1łyżka czerwony ocet winnymarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler grubo posiekanyseler grubo posiekany8gałązki1 kg Tortilli kukurydzianych1 kg Tortilli kukurydzianych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne sherrywytrawne sherry2uszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minutuszy świeża kukurydza, jedwab usunięty i uszy moczone w zimnej wodzie przez 5 minut22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1kilogramyhomary żywehomary żywe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone11 łyżka suszonego oreganofiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurkufiliżanka cienko pokrojonego sera w sznurku1( bakłażany)Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana8gałązki1 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1pieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkępieczone poblano, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkę2papryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecieranapapryka Poblano pieczona, obrana, zaszczepiona i przecierana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda, plus 3 szklankiwoda, plus 3 szklanki6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony biały pieprzŚwieżo zmielony biały pieprz8pieprz białypieprz biały4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki) z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn