Homar Enchiladas z pikantnym sosem z cukinii
Przepis homara Enchiladas z pikantnym sosem z cukinii może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 50 minut. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje $4.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 16G tłuszczu i w sumie 212 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ser feta, cebulę w proszku, boćwinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Linguine z cukinii z Langostinos i sosem Homarowym, Enchilady z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde, oraz Enchilady wołowe z pikantnym czerwonym sosem.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody.
Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż cukinię, jalapenos, czosnek i cebulę, aż zaczną karmelizować, około 5 minut. Następnie dodaj wywar warzywny i zmniejsz ogień. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Puree w blenderze i dostosuj przyprawy, jeśli to konieczne. (Zobacz notatkę Cooka.) Trzymaj ciepło na małym ogniu.
Obficie posolić wrzącą wodę i zblanszować liście boćwiny, aż zwiotczą, 2 do 3 minut.
Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, kolendrę, kminek i cebulę w proszku. Gotuj do pachnącego, około 20 sekund. Następnie dodaj homara, sok z limonki i dopraw solą i pieprzem. Gotuj kolejne 30 sekund do 1 minuty, tak aby smaki się połączyły. Uważaj, aby nie rozgotować homara.
Aby złożyć, umieść łyżkę homara w każdym blanszowanym liściu boćwiny i zwiń jak enchilada. Następnie polej sosem i udekoruj serem feta.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Brocard Vau de Vey Premier Cru Chablis. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Brocard Vau de Vey Premier Cru Chablis]()
Brocard Vau de Vey Premier Cru Chablis
Blada złota szata w szkle. Na nosie przewaga cytrusów, cytryny confit. Podniebienie jest smaczne z prawie pikantnym zasoleniem i bardzo eleganckim wykończeniem.