Homar de Jonghe

Homar de Jonghe
Homar de Jonghe jest pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 6,37 zł / porcja, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka bułki tartej, masło, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Homar de Jonghe, Shrimp de Jonghe, oraz Garlicky Shrimp de Jonghe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
W małej misce wymieszać bułkę tartą, ser, zieloną cebulę, 1/4 szklanki roztopionej margaryny i sok z cytryny. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Mięso z homara ułożyć na 6 ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Wlać 1/2 szklanki roztopionego masła lub margaryny na homara, i top z mieszaniny okruchów chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
5
Piec przez 25 minut, lub aż polewa jest rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Domaine Louis Michel et Fils Chablis Vaillons Premier Cru z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Vaillons Premier Cru
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Vaillons Premier Cru
Mieszany bukiet prażonych migdałów, słodkich pikantnych nut i tytoniu Virginia. Pyszne wino, które daje ciepłe uczucie w ustach.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn