Holenderskie Bułeczki Cynamonowe Z Piekarnikiem
Holenderskie bułeczki cynamonowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 101g białka, 152g tłuszczu, oraz w sumie 6418 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $7.7 za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, masło, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Overnight Cinnamon Rolls – rano można upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe, Pieczeń Pieczona W Piecu Holenderskim, oraz Holenderski Piekarnik Hoecakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: w misce miksera stojącego połączyć drożdże z 1/4 szklanki ciepłej (100 do 11
Odstawić do bąbelków, o 5 protokół.
Dodać mleko, masło, jajka i sól. Używając haka do ciasta, stopniowo mieszaj w 5 szklankach mąki, a następnie mieszaj na średniej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut; jeśli ciasto jest nadal lepkie, dodaj kolejną łyżkę. z mąki. (Można również wymieszać i wyrabiać ciasto ręcznie.)
Włóż ciasto do naoliwionej miski do mieszania, obracając tak, aby było naoliwione ze wszystkich stron i przykryj wilgotnym ręcznikiem lub folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej do podwojenia, około 1 godziny.
Dziurkować ciasto; wyrabiać kilka razy na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej.
Rolka do parzystego 12-na 24-in. prostokąt.
Masło rozprowadzić na cieście.
Połącz brązowy cukier, cynamon, rodzynki i orzechy włoskie; posypać równomiernie ciasto, pozostawiając 1 1/2-W. Pasek jasny wzdłuż górnej długiej krawędzi.
Roll up, począwszy od innych długich krawędzi, i szczypta szew zamknięty.
Przetnij log w połowie w poprzek. Korzystanie z ręczników papierowych, olej wewnątrz 2-gal. zamykana torba do zamrażarki. Włóż do środka pół-kłody, pozostawiając trochę miejsca między nimi i uszczelnij torbę. Zamrażać do uzyskania stałej masy, co najmniej 6 godzin i do 1 miesiąca.
Przetransportować zamrożone ciasto w chłodnicy do 1 dnia przed pieczeniem.
Usunąć kłody z worka, najlepiej, gdy nadal nieco twarde, i pokroić w poprzek na 6 plastrów.
Finish rolls: masło 6-qt. holenderski piekarnik. Ułóż plastry pokrojone bokiem w garnku. Przykryć pokrywką i odstawić na słońce, aż ciasto będzie puszyste i utrzyma małe wrażenie po naciśnięciu, 1 1/2 do 3 godzin.
Tymczasem przygotować ogień (patrz "jak
Piec w holenderskim piekarniku, " poniżej).
Piec bułki, aż będą rumiane i szaszłyk włożony do chleba wychodzi czysty, 30 do 45 minut.
Wyjmij garnek z ognia, Odkryj i pozostaw do ostygnięcia około 15 minut. Poluzuj rolki nożem stołowym.
Miód i cukier puder wymieszać z 2 do 3 łyżeczek. woda; rozprowadzić na wierzchu.
Piec w holenderskim piekarniku
Lewis i Clark przywieźli jednego do dziczy. Tak jak pierwsi pionierzy dotarli do Utah (obecnie jest to oficjalny Państwowy statek do gotowania). I Ty też powinieneś, bo to oznacza, że będziesz mógł piec i jeść węglowodany w obozie. Wszystko czego potrzebujesz to 6-qt. piec holenderski camp (jeden z nogami i pokrywą kołnierzową; lodgemfg.com), zwykły (Nie konkursowy) węgiel drzewny i komin lub gorący Żar z drewnianego ogniska, oraz żaroodporne miejsce, takie jak pierścień ogniowy lub cegły ustawione płasko na terenie wolnym od łatwopalnych materiałów; sprawdź zasady dotyczące ognia na kempingu.
Przygotować ogień. Jeśli używasz węgla drzewnego: Zapal 50 brykietów w kominie i spal, aż zostaną zauważone na szaro, 15 minut. W przypadku korzystania z ogniska: zeskrobać ogień na bok, wyrównać przestrzeń wielkości holenderskiego pieca i usypać gorący żar w pobliżu (2 do 3 qts. warto).
Połóż dolny pierścień gorących węgli. Powierzchnia węgli powinna być nieco mniejsza niż obwód pieca holenderskiego.
Umieść piekarnik na górze i ustaw pokrywkę na miejscu.
Połóż górny pierścień gorących węgli. Użyj metalowych szczypiec, aby ułożyć pojedynczy pierścień na pokrywie wokół wargi. Równomiernie Rozmieść kilka węgli na pokrywie. Odstawić dodatkowe ogrzane paliwo na bok. Aby sprawdzić Jedzenie i temperaturę, od czasu do czasu podnieś pokrywę.
Dostosuj temperaturę. Aby zmniejszyć ciepło, zeskrobać trochę paliwa. Aby zwiększyć ciepło lub gotować dłużej niż 45 minut, dodaj 5 lub 6 nowych węgli do górnej i dolnej części holenderskiego piekarnika (dotykając zapalonych, aby się zapaliły) co około 30 minut.