Holenderski Piekarnik Hoecakes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj holenderskiego piekarnika Hoecakes. Ten przepis służy 8 i kosztuje 24 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka proszku do pieczenia, olej roślinny, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Holenderski piec Z Hawthorne, Wołowina Z Pieca Holenderskiego, oraz Pieczeń Pieczona W Piecu Holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól, jajko i wodę w misce i wymieszaj, aby połączyć. Po wymieszaniu mieszamy kukurydzę. Mieszanina powinna być konsystencją ciasta naleśnikowego.
Umyj pokrywkę lub patelnię olejem roślinnym, aż się połysk.
Wlać tyle ciasta na pokrywce lub patelni, aby utworzyć 4 cala okrągły, około 2 łyżki stołowe. W zależności od wielkości patelni lub pokrywki, możesz gotować więcej niż 1 ciasto na raz. Gotować, aż brązowy z obu stron, 2 do 3 minut na stronie.
Podawać natychmiast lub przenieść do ciepłego (200 stopni F) piekarnika, aż wszystkie ciasta są gotowe.
Umieść żeliwną patelnię na średnim ogniu lub przygotuj węgiel drzewny do gotowania na zewnątrz, podgrzewając węgiel w rozruszniku komina, aż będzie gorący i popielaty.
Umieść żeliwną patelnię lub patelnię na średnim ogniu.
Posmarować olejem roślinnym i podgrzać do połysku.
Wlać tyle ciasta na patelni lub patelni, aby utworzyć 4-calowy Okrągły, około 2 łyżki stołowe. W zależności od wielkości patelni lub patelni, możesz gotować więcej niż 1 ciasto na raz. Gotować, aż brązowy z obu stron, 2 do 3 minut na stronie.
Podawać natychmiast lub przenieść do ciepłego (200 stopni F) piekarnika, aż wszystkie ciasta są gotowe.
Węgiel na zewnątrz: używając holenderskiego piekarnika ze stopami, Odwróć piekarnik do góry nogami.
Ułożyć 22 gorące, popielate węgle na dnie odwróconego piekarnika.
Połóż pokrywę do góry nogami na stopach holenderskiego piekarnika i nad węglami i pozostaw do nagrzania przez 10 minut.