Holenderski-Czekoladowy Tort Anielski
Holenderski-Czekoladowy tort anielski to bezmleczne deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz Holenderskie kakao, krem z kamienia nazębnego, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Czekoladowe ciasto Angel Food z czekoladowym Ganache, Tort Czekoladowy Aniołek, oraz Tort Czekoladowy Aniołek.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 3/4 szklanki cukru, kakao i cynamon wymieszać w małej misce, mieszając trzepaczką. Białka ubić w dużej misce mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Mieszankę mąki przesiać na mieszaninie białka jaja, 1/4 szklanki na raz, składany w każdej porcji. Złóż waniliowy, Sok i migdałowy ekstrakt. Łyżka ciasto do ungreased nonstick 10-calowy miski rur, równomiernie rozprowadzając. Złamać kieszenie powietrzne, przecinając ciasto nożem.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Odwrócić patelnię i całkowicie ostudzić. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasto na talerz.
Pokrój na 12 plastrów za pomocą ząbkowanego noża.
Podawać z ciemnym sosem kakaowym.
(Łącznie z sosem kakaowym ciemnym)