Holenderska Szarlotka z płatkami owsianymi Streusel
Holenderska Szarlotka z płatkami owsianymi Streusel może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1088 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 2,35 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Spróbuj Holenderska Szarlotka z płatkami owsianymi Streusel, Easy Apple Crisp z płatkami owsianymi Streusel, oraz Żurawinowo-jabłkowy chrupiący z płatkami owsianymi Streusel polewa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Włóż skorupę ciasta do patelni i umieść w zamrażalniku.
Jabłka umieścić w dużej misce. W osobnej misce wymieszać 2 łyżki mąki, biały cukier, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie.
Dobrze wymieszać, a następnie dodać do jabłek. Wrzucić, aż jabłka są równomiernie pokryte.
Wyjąć skorupę ciasta z zamrażarki.
Mieszankę jabłkową ułożyć w skorupce ciasta i kropką z 2 łyżkami masła lub margaryny.
Połóż arkusz folii aluminiowej lekko na wierzchu wypełnienia,ale nie uszczelniaj.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.
W trakcie pieczenia nadzienia zrobić polewę Streusel: w średniej misce połączyć 3/4 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki cynamonu, brązowy cukier, owies i skórkę z cytryny.
Dokładnie wymieszać, a następnie pokroić w 1/2 szklanki masła lub margaryny, aż mieszanina będzie krucha.
Wyjąć nadzienie z piekarnika i posypać streusel na wierzchu.
Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec dodatkowe 30 do 35 minut, aż streusel jest rumiane i jabłka są miękkie. Przykryj luźno folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.