Hoisin Szkliwione Brukselki
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, hoisin Glazed brukselka może być przepis, który należy spróbować. Na 1,41 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 3. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 3875 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, ząbek czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Brukselka w stylu chińskim z glazurą Hoisin, Łosoś sezamowo-Hoisin z brukselką i makaronem marchewkowym, oraz Szkliwiona Brukselka.
Instrukcje
razem przyprawiony ocet ryżowy, sos sojowy, i sos hoisin w małej misce, odstawić.
Umieść stojak na parowiec w średnim garnku, dodaj cal wody.
Podgrzać wodę do wrzenia, a następnie dodać brukselkę do garnka. Przykryj garnek i gotuj brukselkę na parze przez 5 minut.
Wyjmij kiełki z garnka i ułóż je na blasze do pieczenia, aby ostygły podczas gotowania cebuli w następnym kroku.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w woku lub dużej patelni na dużym ogniu na najpotężniejszym palniku, aż powierzchnia oleju połyskuje.
Dodać pokrojoną cebulę i wrzucić do herbu z olejem.
Podsmaż na dużym ogniu, aż krawędzie plasterków cebuli zaczną brązowieć, około 4-5 minut.
Dodać imbir, czosnek i brukselka na patelnię i wrzucić do połączenia. Smażyć przez 2 minuty lub aż brukselka zacznie brązowieć.
Dodaj ocet ryżowy, sos sojowy i mieszankę sos hoisin do kiełków i wrzucić do połączenia. Smażyć przez minutę lub dwie (oglądaj boki patelni i wyłącz ogień, jeśli widzisz jakiś SOS przypalony na boku patelni).
Skropić olejem sezamowym i dodać sól do smaku.