Hoisin Glazurowany Pieczony Łosoś
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, hoisin Glazed Pieczony łosoś może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 4242 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sos hoisin, cukier, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Hoisin-Glazurowany Łosoś, Łosoś Szkliwiony Hoisin, oraz Hoisin & Honey Glazed Salmon.
Instrukcje
Wymieszać sos hoisin, sos sojowy, sok z limonki, cukier, i czosnek razem w misce. Smak i dostosować do smaku (więcej soku z limonki, jeśli zbyt słodki, więcej cukru, jeśli zbyt kwaśny).
Marynować łososia: włożyć kawałki łososia do marynaty i schłodzić przez 30 minut do 1 godziny.
Broil łososia: ustawić stojak w brojlerów do około 6 cali pod elementem grzejnym. Włącz brojlery. Lekko nasmarować wyłożoną folią patelnię do pieczenia olejem roślinnym.
Ułóż kawałki łososia skórką w dół (jeśli filety nadal mają skórę po jednej stronie) na patelni i pomaluj trochę więcej marynaty.
Broil aż zrobić, o 5-10 minut, w zależności od grubości filetów z łososia i ciepła brojlerów.
Podawać z ryżem na parze. Szparagi lub Azjatycka Surówka sprawdziłaby się jako dodatek do tego łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.