Hiszpańskie ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym (Patatas Bravas)

Hiszpańskie ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym (Patatas Bravas)
Hiszpańskie ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym (Patatas Bravas) mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. 703 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, tabasco, ryb i owoców morza oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Patatas Bravas-ziemniaki dla odważnych, w hiszpańskim stylu!, Grillowane ziemniaki z pikantnymi pomidorami Aioli (Patatas bravas), oraz Patatas Bravas domowe frytki z pieczonym pomidorem Aioli.

Instrukcje

1
1 piecz ziemniaki: Rozgrzej piekarnik do 191°. wrzuć ziemniaki z 3 łyżkami oliwy z oliwek i soli dobrze. Ułóż w jednej warstwie na patelni do zapiekania lub blasze do pieczenia i piecz, aż zbrązowieje, o 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
2 podsmażyć cebulę i czosnek: podczas pieczenia ziemniaków, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
3
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim garnku ustawionym na średnim ogniu. Podsmaż posiekaną cebulę, mieszając od czasu do czasu, przez 4-5 minut, lub aż zaczną brązowieć na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać czosnek i podsmażyć kolejny 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1
Dodać białe wino do patelni i włączyć ogień do wysokiej. Gotuj na wysokim wrzeniu, aż wino zmniejszy się o połowę, następnie dodaj pastę pomidorową i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać pokruszone pomidory, sos Tabasco, sól, cukier i wędzoną paprykę. Dobrze wymieszać i zmniejszyć ogień do gołej gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Sos TabascoSos Tabasco
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Niech sos gotować powoli, podczas gdy ziemniaki pieczone. Jeśli chcesz, możesz użyć blendera lub blendera zanurzeniowego do przecieru sosu, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
4 wrzucić ziemniaki z sosem, kontynuować pieczenie: gdy ziemniaki są dobrze rumiane, wrzucić z sosem pomidorowym i wrócić do garnka. Kontynuuj pieczenie, aż sos pomidorowy wyschnie trochę na ziemniakach i karmelizuje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
5
Podawać z pozostałym sosem pomidorowym jako przystawkę lub przystawkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Sangre de Toro Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn