Hiszpańskie ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym (Patatas Bravas)

Hiszpańskie ziemniaki pieczone w sosie pomidorowym (Patatas Bravas) mogą być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 19g białka, oraz 13g tłuszczu. 703 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, tabasco, ryb i owoców morza oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Patatas Bravas-ziemniaki dla odważnych, w hiszpańskim stylu!, Grillowane ziemniaki z pikantnymi pomidorami Aioli (Patatas bravas), oraz Patatas Bravas domowe frytki z pieczonym pomidorem Aioli.
Instrukcje
1 piecz ziemniaki: Rozgrzej piekarnik do 191°. wrzuć ziemniaki z 3 łyżkami oliwy z oliwek i soli dobrze. Ułóż w jednej warstwie na patelni do zapiekania lub blasze do pieczenia i piecz, aż zbrązowieje, o 50 protokół.
2 podsmażyć cebulę i czosnek: podczas pieczenia ziemniaków, zrobić sos.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim garnku ustawionym na średnim ogniu. Podsmaż posiekaną cebulę, mieszając od czasu do czasu, przez 4-5 minut, lub aż zaczną brązowieć na brzegach.
Dodać czosnek i podsmażyć kolejny 2 protokół.
Dodać białe wino do patelni i włączyć ogień do wysokiej. Gotuj na wysokim wrzeniu, aż wino zmniejszy się o połowę, następnie dodaj pastę pomidorową i wymieszaj, aby połączyć.
Dodać pokruszone pomidory, sos Tabasco, sól, cukier i wędzoną paprykę. Dobrze wymieszać i zmniejszyć ogień do gołej gotować na wolnym ogniu.
Niech sos gotować powoli, podczas gdy ziemniaki pieczone. Jeśli chcesz, możesz użyć blendera lub blendera zanurzeniowego do przecieru sosu, aż będzie gładki.
4 wrzucić ziemniaki z sosem, kontynuować pieczenie: gdy ziemniaki są dobrze rumiane, wrzucić z sosem pomidorowym i wrócić do garnka. Kontynuuj pieczenie, aż sos pomidorowy wyschnie trochę na ziemniakach i karmelizuje, około 10 minut.
Podawać z pozostałym sosem pomidorowym jako przystawkę lub przystawkę.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Sangre de Toro Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 8 dolarów.
![Torres Sangre de Toro Tempranillo]()
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.