Hiszpańskie Placki
Potrzebujesz wegetariańska przystawka? Hiszpańskie placki mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 184 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Za 14 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Wystarczy mieszanka mąki, mleka, soli i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hiszpańskie Placki Z Dorsza, Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), oraz placki ze szpinakiem, jak zrobić placki ze szpinakiem / palak pakoras dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę, mleko, olej i sól.
Dodaj mąkę od razu i mieszaj, aż utworzy się gładka kulka.
Przełóż do dużej miski; odstaw na 5 minut.
Ubijaj na średnich obrotach przez 1 minutę lub do momentu, aż ciasto zmięknie.
Dodaj jajko i skórkę z cytryny; ubijaj przez 1-2 minuty. Odstawić do ostygnięcia.
Na głębokiej patelni podgrzej 1 cal. oleju do 375°. Włóż dużą gwiazdkę do torebki z ciastem; napełnij ciastem. Na blasze do pieczenia ciasto rurowe do 4 cali. paski.
Przenieś paski na patelnię i smaż na złoty kolor z obu stron.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Połącz cukier i cynamon; posyp placki.