Hiszpańskie Ciasto Barowe
Hiszpański tort barowy to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Ten deser ma 464 kalorie, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka orzechów włoskich, rodzynki, skrócenie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Rub Hiszpański, oraz Hiszpański gazpacho dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj jedną patelnię na ciasto 13x9 cali.
Rodzynki i wodę gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Wymieszać w skracaniu.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Połączyć mąkę, cukier, sól, sodę oczyszczoną, mielone goździki, mieloną gałkę muszkatołową, mielony cynamon, mielone ziele angielskie i sól.
Dodać mieszaninę mąki do schłodzonej mieszaniny rodzynek i dobrze wymieszać. Wymieszać z ubitymi jajkami.
Dodać posiekane orzechy (w razie potrzeby).
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 35 minut.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Motłoch Tempranillo z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Rabble Tempranillo]()
Rabble Tempranillo
Świeże figi Mission, śliwki i jagody niosą nuty owoców, a także przeplatają się aromaty zwietrzałej skóry i słodkiej przyprawy do pieczenia. Smaki niebieskich owoców, kakao w proszku i cynamonu pokrywają podniebienie, a zakurzone i rustykalne taniny urzekają wykończeniem, tworząc idealną równowagę między owocami a strukturą. Klasyczny, prawdziwy Tempranillo.