Hiszpański Omlet Ziemniaczany
Hiszpański omlet ziemniaczany może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Jest to niedrogie przepis dla fanów europejskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, pomidory, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hiszpański Omlet Ziemniaczany, Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), oraz Omlet Hiszpański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni lub patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Ziemniaki posypać lekko solą i pieprzem. Gotować na złoty kolor i chrupiące.
Gdy ziemniaki będą złote, wymieszaj cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć.
W międzyczasie ubij jajka razem z solą i pieprzem.
Wlać jajka na patelnię i delikatnie wymieszać, aby połączyć. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż jajka zaczną brązowieć na dnie.
Poluzuj spód omletu łopatką, Odwróć dużą płytkę na patelnię i ostrożnie obróć omlet na nią. Przesuń omlet z powrotem na patelnię z niegotowaną stroną w dół. Gotować, aż jajka są ustawione.
Omlet udekorować pomidorem i zieloną cebulą i podawać na ciepło.