Hiszpański omlet ziemniaczany może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprzu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Hiszpański Omlet Ziemniaczany, Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), oraz Omlet Hiszpański dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w dużej patelni nonstick. Ugotować cebulę do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać ziemniaki, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj 2/3 szklanki wody i przykryć patelnię. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Zeskrobać mieszaninę ziemniaków do dużej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół. Wytrzeć i zarezerwować patelnię. Mieszaninę ziemniaków można wykonać 6 godzin wcześniej. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-o
5
Połączyć jajka, czosnek, oliwki, pietruszka, tymianek i pozostałe 3/4 łyżeczki soli w innej dużej misce. Złóż ser i schłodzoną mieszaninę ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto Kukurydziane
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju do tej samej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wlać mieszankę jajeczną, równomiernie rozprowadzając. Gotować, odkryte, aż boki są ustawione i górna krawędź zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Uruchom elastyczną, żaroodporną gumową szpatułkę po bokach patelni, aby poluzować omlet. Przykryć szczelnie; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, aż środek jest prawie ustawiony, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dusić omlet, aż góra jest w pełni ugotowany i zaczyna brązowieć, 3 do 4 minut.
10
Niech omlet odpocząć przez 2 minuty. Poluzuj omlet ponownie po bokach i pod spodem tak dalece, jak to możliwe. Przełóż omlet na talerz i udekoruj natką pietruszki i gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
11
Pokroić w kliny.
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z szybkim i łatwym sosem Romesco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
13
Połączyć paprykę, olej, pasta pomidorowa, migdały, ocet, czosnek, papryka, sól i pieprz w blenderze lub maszynce. Zmiksować, aż sos będzie prawie gładki, od czasu do czasu zeskrobując boki miski. Jeśli sos jest zbyt gęsty, wymieszaj z zarezerwowanym pieczonym sokiem z papryki, po 1 łyżeczce na raz, aby rozrzedzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
14
Przełożyć sos do małej miseczki. Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.