Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro

Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro
Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola z przepisem na danie główne. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $4.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryka, cebula, krewetki akcji, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 3 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to ryż Hiszpański-arroz mexicana, So Easy Arroz Con Pollo (Hiszpański Kurczak z ryżem), oraz ARROZ CON POLLO: HISZPAŃSKA ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I RYŻEM.

Instrukcje

1
Wymieszać wywar z kałamarnicą w rondlu i umieścić na średnim ogniu, wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w szerokiej płytkiej patelni lub patelni paella na średnim ogniu. Dodać sofrito przez smażenie cebulę, czosnek, i pomidory; gotować, aż mieszanina karmelizuje trochę i smaki meldować, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Posypać papryką, solą i pieprzem. Złóż ryż, mieszając, aby pokryć ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Wlać gorący, czarny wywar i wymieszać. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż płyn się wchłonie, około 10 minut; doprawić solą i pieprzem. Nie zakrywaj ani stale mieszaj jak risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
W małej misce wymieszać pimentos, oliwki, pietruszkę, sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oliwy. Ułóż Prażone krewetki na czarnym ryżu i posyp oliwną mieszanką na całej górze; podawaj bezpośrednio z patelni przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Czarny RyżCzarny Ryż
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Zrób szybką marynatę dla krewetek, łącząc je w misce ze zdrową mżawką oliwy z oliwek, papryką, rozgniecionym czosnkiem, plasterkami cytryny, solą i pieprzem. Wrzucić krewetki tak są pokryte wszystkie dobre rzeczy i marynować przez 5 minut do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Gdy olej jest gorący, wyciągnij krewetki z marynaty i wrzuć je na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Saute przez 3 minuty z każdej strony, aż muszle są czerwone i zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
9
Krewetki podawać z hiszpańskim czarnym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarny RyżCzarny Ryż
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Torres Sangre de Toro Tempranillo z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 3 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn