Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro

Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro
Hiszpański czarny ryż z prażonymi krewetkami i zielonymi oliwkami: Arroz Negro może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola z przepisem na danie główne. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $4.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryka, cebula, krewetki akcji, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 3 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to ryż Hiszpański-arroz mexicana, So Easy Arroz Con Pollo (Hiszpański Kurczak z ryżem), oraz ARROZ CON POLLO: HISZPAŃSKA ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM I RYŻEM.

Instrukcje

1
Wymieszać wywar z kałamarnicą w rondlu i umieścić na średnim ogniu, wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w szerokiej płytkiej patelni lub patelni paella na średnim ogniu. Dodać sofrito przez smażenie cebulę, czosnek, i pomidory; gotować, aż mieszanina karmelizuje trochę i smaki meldować, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Posypać papryką, solą i pieprzem. Złóż ryż, mieszając, aby pokryć ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Wlać gorący, czarny wywar i wymieszać. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj, aż płyn się wchłonie, około 10 minut; doprawić solą i pieprzem. Nie zakrywaj ani stale mieszaj jak risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
W małej misce wymieszać pimentos, oliwki, pietruszkę, sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oliwy. Ułóż Prażone krewetki na czarnym ryżu i posyp oliwną mieszanką na całej górze; podawaj bezpośrednio z patelni przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Czarny RyżCzarny Ryż
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Zrób szybką marynatę dla krewetek, łącząc je w misce ze zdrową mżawką oliwy z oliwek, papryką, rozgniecionym czosnkiem, plasterkami cytryny, solą i pieprzem. Wrzucić krewetki tak są pokryte wszystkie dobre rzeczy i marynować przez 5 minut do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Gdy olej jest gorący, wyciągnij krewetki z marynaty i wrzuć je na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Saute przez 3 minuty z każdej strony, aż muszle są czerwone i zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
9
Krewetki podawać z hiszpańskim czarnym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarny RyżCzarny Ryż
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Torres Sangre de Toro Tempranillo z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne aromaty kwiatowe na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego taniny mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięs, paelli i do kremowych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 3 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn