Hiszpańska Tortilla Ziemniaczana
Hiszpańska Tortilla ziemniaczana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 199 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, romesco, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można ją uznać za tanią, kosztującą ok. 49 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Hiszpański ziemniak i jajko " Tortilla, oraz Ziemniaki I Kapusta Hiszpańska Tortilla.
Instrukcje
Pokrój połowę ziemniaka na około 1/8 cala.- grube plastry.
Podgrzać 1 łyżkę. olej w sezonowanym 10-calowym. żeliwna patelnia lub żaroodporna patelnia nieprzywierająca na średnim ogniu.
Dodać warstwę ziemniaków i posypać solą i pieprzem. Gotować, obracając raz, aż plastry ziemniaków są po prostu miękkie i tylko ledwo rumiane, 5 do 8 protokół.
Przenieść z patelni na talerz. Powtarzaj cięcie i gotowanie z połową ziemniaków na raz, solą i pieprzem, dodając dodatkowy olej w razie potrzeby.
Dodaj jeszcze 1 łyżkę. olej do patelni i zwiększyć ciepło do medium.
Wszystkie ziemniaki układamy na patelni, na wierzch zalewamy jajkami. Gotować, aż spód będzie złoty, 3 do 5 minut.
Piec, aż jajka są ustawione, gdy patelnia jest wstrząśnięty, o 20 protokół.
Niech tortilla stać co najmniej 10 minut. Poluzować z patelni za pomocą elastycznej szpatułki. Delikatnie odwróć tortillę na talerz lub deskę.
Posypać natką pietruszki.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z romesco.
Dodać do przodu: do 3 godzin; podawać w temperaturze pokojowej.