Hiszpańska Tortilla z migdałami Romesco
Przepis hiszpańska Tortilla z migdałami Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 12 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sól, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, Hiszpański SOS Romesco, oraz Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować romesco, pokrój paprykę na pół wzdłuż; wyrzuć nasiona i membrany.
Połówki papryki umieścić, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 6 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 20 minut. Paprykę obrać i posiekać.
Umieść posiekaną paprykę w robocie kuchennym.
Dodać pomidora i dalej 10 składników (pomidor przez chleb); miksturę przetworzyć na gładką masę.
Aby przygotować tortillę, połącz plastry ziemniaków i 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż plastry ziemniaków w jednej warstwie; posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Piec ziemniaki w 350 przez 40 minut lub do miękkości, obracając po 20 minutach.
Wyjąć plastry ziemniaków z piekarnika.
Połącz substytut jajka i jajka w dużej misce; mieszaj trzepaczką do uzyskania piany (około 2 minut). Wymieszać w plasterkach ziemniaków, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Wlać masę jajeczną na patelnię, rozkładając ziemniaki w równej warstwie za pomocą szpatułki. Zmniejszyć ogień do średniego; gotować 4 minuty lub aż krawędzie są ustawione i dno jest lekko rumiane. Wrap uchwyt patelni z folią; broil 4 minut lub do zestawu.
Wyjąć z piekarnika; odwrócić na półmisek. Schłodzić co najmniej 5 minut lub do temperatury pokojowej przed podaniem z sosem romesco.